Még robbanhat a bomba a Quaestor ügyében

Még több nyomozás is folyamatban van a Quaestor-ügyben annak ellenére, hogy hónapok óta folyik az óriási csalás ügyében indult per. Pénzmosás, csalás, hűtlen kezelés és okirathamisítás miatt kutakodnak a hatóságok.
Komócsin Sándor, 2017. április 11. kedd, 09:15
Fotó: Napi.hu

A Fővárosi Főügyészség és a Nemzeti Nyomozóiroda még több olyan ügyben is nyomoz, amely bővítheti a Quaestor bűnlajstromát - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Bő egy évvel ezelőtt ugyanis "csupán" csalás és sikkasztás  miatt nyújtottak be - több mint 1500 oldalas - vádiratot a céget vezető Tarsoly Csaba és tíz társa ellen.

A négy külön nyomozás egyike pénzmosás gyanúja miatt indult. A hatóságok azt vizsgálják, hogyan költhették el az ügyfelek pénzét a tudtuk nélkül. A másik ügyben csalás a gyanú. Ebben az ügyben tíz gyanúsítottat hallgattak ki.

A harmadik esetben hűtlen kezelés és más bűncselek miatt nyomoznak. Itt állampapírok vásárlására utalhattak át pénzt, ám valójában nem vettek ilyen értékpapírokat és a pénzt más célokra költötték el. Végül van egy közokirat-hamisítási eljárás is azzal a nevezetes esettel kapcsolatban, amelyben Tarsoly, amikor kiderült, hogy baj van a cégcsoportjával, eladta azt O. Bélának, akitől, miután ez kitudódott, visszavette a cégeit.

HOZZÁSZÓLÁSOK