Gaskó István hozzátette: azt remélik, a sztrájk ráébreszti a kormányt, hogy nagy a szakszervezeti követelések támogatottsága, és a munkavállalói oldal is elgondolkodik azon, hogy hogyan, milyen mértékben teljesíthető az öt elemből álló követeléscsomag, amit a szakszervezetek letettek az asztalra.

Ha a demonstráció hatása elmaradna a várttól, akkor a szakszervezeti vezető szavai szerint még legalább két lépés van, egy tiltakozóakció - tüntetés vagy félpályás útlezárás -, valamint egy országos sztrájk.

Gaskó István tájékoztatott, hogy a liganet.hu-ról letölthető mobilalkalmazással követni lehet, melyik csomóponton mekkora torlódás alakult ki és merre érdemes kerülni.

A Liga elnöke a hétfői demonstrációval kapcsolatban korábban ismertette, hogy az ország 62 pontján legalább 1600 gépkocsi lassítja majd a közúti forgalmat reggel 7 és délután 4 óra között, mellyel a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen tiltakoznak.

Gaskó István kifejtette: az 5 elem, amellyel kapcsolatban meg szeretnének állapodni a kormánnyal a jövő évi, megfelelő nagyságú bérfejlesztés, a munka törvénykönyvének felülvizsgálata, az alkotmányos sztrájkjogot elvonó sztrájktörvény módosítása, a korkedvezményes nyugdíjrendszer megtartása, valamint a béren kívüli juttatások adózásának változatlanul hagyása.