Megérkezett a Kajahu a tőzsdére

Csütörtökön debütált a Kajahu tulajdonosa, a Cyberg a BÉT Extend piacán. A társaság a digitális szolgáltatásokat ötvözi a vendéglátással éttermeiben.
Herman Bernadett, 2019. január 10. csütörtök, 09:33
Fotó: Napi.hu

Sikeres zártkörű tőkebevonást követően csütörtökön megkezdődött a kereskedés a Cyberg Corp. Nyrt., a Kajahu étterem- és technológiai franchise tulajdonosának részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) középvállalati igényekre szabott Xtend piacán. Rózsa Balázs vezérigazgató és Szabó Erik vezérigazgató-helyettes, a BÉT hagyományainak megfelelően, a New York-i Tőzsde csengőjének pontos másolata megszólaltatásával indította el a kereskedési napot.

Az ünnepségen a vállalat vezetői mellett részt vett Végh Richárd a BÉT elnök-vezérigazgatója, valamint Kapolyi József (Kapolyi Ügyvédi Iroda) és Scholtz Péter (UniCredit Bank Hungary Zrt.), akik jogi képviselőként és tanácsadóként támogatták a kibocsátó részvényeinek regisztrációját. A cég részvényeivel 1 800 forintos árfolyamon kezdődött a kereskedés, az induló 5,370 milliárd forintos piaci kapitalizáció a korábbi zártkörű tőkeemelés alapján alakult ki.

A tavaly november 7-én lezajlott tőkeemelés során egyebek között az OTP Alapkezelő, a Generali Alapkezelő, az Equilor Alapkezelő, az Amundi Alapkezelő és az Accord Alapkezelő egyes befektetési alapjai, az Uniqa Biztosító, valamint a Horizont Magánnyugdíjpénztár és a Prémium Önkéntes Nyugdíjpénztár szálltak be az étteremláncba.

HOZZÁSZÓLÁSOK