Megint útfelújítás-dömping van Budapesten

A korábbi évek menetrendjének megfelelően a nyári szünetben megkezdődtek a fővárosban az útfelújítások. Az első ütemben 22 kilométernyi szakasz újul meg, 1,5 milliárd forintból.
NAPI, 2010. június 28. hétfő, 07:40
Fotó:

Ahogyan a korábbi években, úgy az idén is a nyári tanítási szünetre koncentrálódnak a budapesti útfelújítások. Ezek első ütemében a főváros 13 kerületében 29 útszakasz rekonstrukciójára kerül sor, a felújítási tervek már tavaly elkészültek, a kivitelezés pedig május és augusztus között valósul meg.
A korábbi évekhez hasonlóan most is számos, forgalmi szempontból jelentős útszakasz burkolatának cseréjét végzik el. Ezek között szerepel a Nagy Lajos király útja, a Megyeri, az Egressy, az Etele út, valamint a Budakeszi és a Törökvész út is. Már több útszakaszhoz hozzáláttak az építők, legutóbb, a június 21-ével kezdődő héten a Városház utca és a Törökvész út építése kezdődött el.

A nyári felújítási munkákat a közbeszerzési eljáráson nyertes Colas Út Zrt. és a Magyar Aszfalt Kft. végzi. A Fővárosi Önkormányzat május és augusztus között nettó másfél milliárd forintot meghaladó összeget költ útburkolati rekonstrukciókra. Az önkormányzat sajtóosztályának tájékoztatása szerint ezzel nem érnek véget az idei munkálatok, azok a megelőző évek gyakorlatának megfelelően augusztus után is folytatódnak, ám hogy milyen ütemben, azt még nem tudni.

Az biztos, hogy az előbbi másfél milliárd forintnál kisebb összeget lehet ilyen célokra fordítani, mert a jelen állás szerint a későbbiekben már az önkormányzatnak kizárólag saját forrásból kell állnia a beruházásokat, míg a május-augusztus közötti fejlesztésekhez még az önkormányzatok kezelésében lévő úthálózat felújítását célzó TEUT-program keretében az állam is hozzájárult. Az idei útfelújítások is részét képezik a Fővárosi Önkormányzat 2005-ös Podmaniczky útfelújítási programjának, amelynek keretében eddig csaknem 460 kilométernyi útpályát rekonstruáltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK