Megjárják az autósok a kötelezővel

Csaknem 15 százalékkal kell többet fizetniük az autósoknak egy átlagos kötelező biztosításért indén, mint tavaly. Vannak olyan autófajták, amelyek esetén két év alatt megduplázódott a biztosítási díj.
Napi.hu, 2017. január 26. csütörtök, 09:22
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt évek tendenciáit  folytatva tovább drágult idén a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás - adta hírül a Világgazdaság. A Netrisk kgfb-indexének alakulásából kiderül, hogy a január 22-ével végződő héten 35 630 forint volt az átlagos díj, ami 15 százalékkal magasabb a 2016. január 25-einél.

Az árak már ősszel is hegymenetben voltak: az alkuszok tapasztalatai szerint 10-15 százalékkal mentek feljebb az egy évvel korábbihoz képest. A közel 36 ezer forintos átlag rekord, a korábbi csúcs 2007-ben volt, akkor átlag 35 120 forintot kellett fizetni.

Az átlag elfedi, hogy az kisebb autók kgfb-je kevésbé, a nagyobbaké jobban drágul - például a 150 kilowattos teljesítményű motorok esetén kétszeres átlagos növekedés tapasztalható. Az okok között szerepel a biztosítók versenyének gyengülése, illetve a balesetek számának növekedése.

HOZZÁSZÓLÁSOK