Megkezdődött az állami földek értékesítése

A Nemzeti Földalapba tartozó, 3 hektár alatti földterületek meghirdetésével kedden megkezdődött az állami földek egy részének eladása magyar gazdáknak a Földet a Gazdáknak Program folytatásaként - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel.
Inforádió, 2015. október 13. kedd, 18:11
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) október 13-án mintegy 2700 - 3 hektár alatti - földrészlet hirdetményét jelentette meg a honlapján (www.nfa.hu), október 15-én pedig további 3700 megvásárolható földrészlet adatait teszi közzé a szervezet.

A FM közlése szerint ezzel egyidejűleg nyilvánosságra hozzák a további értékesítésbe vonható mintegy 25 200 földrészlet listáját, majd folyamatosan teszi közzé a hozzájuk kapcsolódó értékesítési hirdetményeket.

A 3 hektárnál nagyobb, nyilvános árverésen értékesíteni tervezett földrészleteket tartalmazó árverési hirdetmények október 15-én jelennek meg, amelyek elsőként hat, majd folyamatosan az összes megyére vonatkozóan megtekinthetők lesznek az NFA honlapján és a megyei kormányhivatalokban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunnorti, 2015.10.13 18:36

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Helianthusz, 2015.10.13 18:18

Nem eladni, hanem tartós használatiba adni kellett volna.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html