Meglepő nevek érkezhetnek az új Orbán-kormányba

Alaposan átalakulhat a külügyminisztérium a legfrissebb sajtóértesülések szerint. Ezek alapján egy meglepő név is bekerülhet a tárcához: Szabó László Teva-vezér. Közben az is kiszivárgott, hogy Cséfalvay Zoltán válthatja Mikola Istvánt Párizsban az OECD-nagyköveti poszton - számol be a portfolio.hu
portfolio.hu, 2014. május 22. csütörtök, 09:52
Fotó: Napi.hu

Több forrás alapján úgy hírlik, hogy a Teva Gyógyszergyár jelenlegi vezérigazgatója, Szabó László lehet a harmadik Orbán-kormány kétoldalú külgazdasági kapcsolatokért felelős államtitkára - írja a portfolio.hu. Így Szijjártó Péter esne el ettől a pozíciótól, de parlamenti államtitkárként folytathatja. Paplanos Péter, Szabó László sajtómunkatársa viszont azt mondta, hogy nincs tudomásuk semmilyen megkeresésről.

A portál beszámol arról, hogy Navracsics Tibor kapja a Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetését, de a szaktárcához Mikola István is érkezhet, ő a nemzetközi szervezetekkel folytatott kapcsolatokért felelős államtitkárságot fogja vezetni. A Győri Enikő által vezetett Európai Ügyekért felelős államtitkárság eközben a Miniszterelnökséghez kerülhet.

A Figyelő mindeközben arról is, hogy a külügyi tárca megerősödve jöhet ki a kormányzati struktúra felállításából. A portfolio.hu-n olvasható írás szerint a külügyhöz delegálnak intézményeket és feladatokat a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, így például a szakdiplomata-hálózat és az Eximbank.

A Figyelő azt írja, hogy ősztől Szijjártó Péter veszi át a külügyi tárca irányítását, amikor is Navracsics Tibor uniós biztosként folytatja. A Figyelő cikke szerint Mikola István helyére Párizsba kerülhet át Cséfalvay Zoltán, az NGM parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Hajnalka_vagyok, 2014.05.22 12:02

szegeny kulugy. ennyi gumicsizsmas a diplomacia kornyeken...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html