Mégsem lesz bukott angyal Magyarország

A piacon a spanyolok leminősítésétől félnek, ugyanakkor Magyarország szempontjából megnyugtató lehet, hogy a Credit Suisse szerint nem kell tartani attól, hogy az S&P beváltja két héttel ezelőtti fenyegetését és bukott angyalt csinál Magyarországból.
NAPI, 2010. szeptember 28. kedd, 13:15
Fotó:

Az önkormányzati választások után elő kell rukkolnia a magyar kormánynak a valós szándékaival, hogy mit is csinálnak az elkövetkező években. Ettől pedig nagyban függ, hogy milyen minősítése lesz Magyarországnak, hiszen a hitelminősítők pont erre várnak.

A Standard & Poor's két hete a legnagyobb veszélyt pont Magyarország szemszögéből látta, ennek ellenére a svájci Credit Suisse elemzői szerint nem kell attól tartani, hogy bóvli kategóriába csúszik vissza az ország.  

A svájci elemzők annyira optimisták az ország kilátásait illetően, hogy semlegesről felülsúlyozásra javították a magyar kötvénypiacra vonatkozó ajánlásukat - írja a Bloomberg .

Ugyanakkor azt a  svájci bankház elemzője is elismeri, hogy ehhez a magyar kormánynak hiteles tervvel kell előállni, amiben bizonyítják, hogy jövőre meglesz a 3 százalék alatti hiánycél. 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK