Mégsem lesz Múzeum-negyed a Városligetben?

A kormány májusi ülésén dől el, hogy eredeti tartalommal valósul-e meg a Liget-projekt. A döntés elsősorban pénzügyi - értesült a Figyelő.
Napi.hu, 2015. április 30. csütörtök, 07:56
Fotó: Napi.hu

Kiderült ugyanis, hogy az EU egyetlen eurót sem ad a megvalósítására, így az egészet a központi költségvetésből kell finanszírozni. Ennek ütemtervét, a megvalósítás szakaszaihoz rendelt pénzeket és feladatokat véglegesítik.

A projekt léket kapott, maga a miniszterelnök sincs meggyőződve arról, hogy úgy és akkora költségveéssel van szükség rá, ahogyan a törvény és a kormányhatározat tartalmazza - fogalmazott a lap névtelenséget kérő minisztériumi forrása. A Múzeum-Liget 158 milliárd forintba kerül, amelyet 2018 márciusáig kell biztosítani.

A hetilap szerint Orbán Viktor kormányfőt elsősorban nem a szakmapolitikai érvek gondolkoztatták el, hanem az, hogy a Ligettel párhuzamosan zajlik a budai Vár felújítása, ami ugyancsak százmilliárdos tétel - első körben. A Vár és környezetének megújítása, a város vérkeringésébe kapcsolása húszéves program, és több száz milliárd forintot igényel. Egyszerre két ilyen volumenű beruházást nem bír el a büdzsé, valamelyiket takarékra kell állítani. Az alternatíva a Zoboki Gábor által fémjelzett koncepció lehet - az a Városligetre kiírt pályázaton az új Nemzeti Galériát csapatával a Várba tervezte - írta a hetilap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unorti, 2015.04.30 10:05

..van hely másutt is ..,jobb a zöld ,ha marad ,kevesebb beton a belvárosban !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bogyu, 2015.04.30 09:48

Gondolták volna, hogy a ligetet az unió menti meg a fideszes önkénytől?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html