Megszállták a hatóságok az utakat

Az adóhatóság és a rendőrség is ellenőrzéseket tart az utakon: a célkeresztben a taxik vannak. Az online-pénztárgépek egyelőre nem sokat segítettek a feketegazdaság kifehérítésében.
Komócsin Sándor, 2017. április 13. csütörtök, 08:44
Fotó: Napi.hu

Számos taxis jelezte a személyfuvarozók szakmai szövetségénél, hogy az adóhatóság elkezdte ellenőrizni az online-pénztárgépeket - írja a Magyar Nemzet. Volt ahol találtak gondot, volt ahol nem, a taxisok negyede még be sem szerezte a készüléket.

A taxisok tapasztalatai szerint a rendőrség is akcióba lépett: ez a hatóság az engedély nélküli sofőrökre vadászik, a hírek szerint nem eredménytelenül. A repülőtérről eltűnt az a három-négy tucat autó, amely állandóan onnan gyűjtötte be utasait.

Eközben a masszőröknél nem vált be az online-pénztárgép, már amelyikük egyáltalán beszerzett ilyet, mivel a Magyar Nemzet szerint a készülékek folyton elromlanak. Az autószerelőknél pedig a lap szerint felesleges volt a bevezetésük, mert a feketén dolgozó műhelyeknek engedélyük sincs, így az adóhatóság látókörén kívül végzik a tevékenységüket.

HOZZÁSZÓLÁSOK