Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedden derült ki, hogy a rendőrség egy a birtokába került hangfelvétel alapján azzal gyanúsítja Gyárfás Tamást, a kilencvenes évek médiavállalkozóját, a korabeli Naptévé egykori tulajdonosát, hogy az ő rendelésére ölték meg a sajtócézár Fenyő Jánost, aki a Vico Rt.-t vezette. Az 1998-as gyilkossági ügy elkövetésével már elítélték Jozef Rohác bérgyilkost.

Az úszószövetség volt elnöke csütörtökön azt mondta a médiának nyilatkozva, miután ideiglenesen elengedték, hogy "természetesen abszurdnak" érzi a felvetést, hogy ő ölette volna meg a befolyásos Fenyőt. A hangfelvétel kapcsán pedig arról beszélt, hogy "itt egy manipulatív, összevágott hordalék van, és nyilván ez megtéveszt sokakat", de biztos benne, hogy ez tisztázódik - idézi a 444 Gyárfás Tamást.

A hangfelvételről elmondta, hogy neki dobták be, és ő adta oda a rendőrségnek. Állítja, hogy sok évig kereste egy úr, akivel mindig beszélt. "Én gyanútlanul mindenkor válaszoltam, és a beszélgetés közben mindig egy-egy elejtett mondat felmerült, hogy: »Na, mit szólsz ahhoz, hogy Fenyő János meghalt, ugye milyen jól jött neked, most neked könnyebb az élet!« Mondtam, hogy könnyebb, de ebben nem vettem részt, hogy a gyilkosságot előidézze bárki is" - magyarázta, hogy szerinte ezekből vágták össze a terhelő felvételt.

Ügyében a Fővárosi Főügyészség azt indítványozza, hogy házi őrizetbe kerüljön, ahol nyomkövető mellett kell lennie. Erről pénteken döntenek.

A fotó forrása: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt.