Megszólalt Orbán terror ügyben - Megint előveszik az alaptörvény-módosítást?

Minden biztonsági intézkedést fenntart vagy egy fokozattal megemel Magyarország a határokon - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az M1-enn az Operatív Törzs ülése után szerda reggel.
MTI, 2016. március 23. szerda, 08:36
Fotó: Marketing

Orbán Viktor elmondta, hogy a Belügyminisztériumban tartott megbeszélésen a keddi, brüsszeli robbantások miatt áttekintették a biztonsági helyzetet, és meghozták a szükségesnek ítélt intézkedéseket.

Fenntartják a kettes terrorfokozatot és a Terrorelhárítási Központ teljes riadóját, fokozott rendőri készültséget rendeltek el Magyarország egész területére, valamint továbbra is érvényben tartják a migrációs válsághelyzetet - ismertette a kormányfő, aki utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a szerdai kormányülésre minden olyan, a terrorizmussal kapcsolatos tervezetet készítsen elő, amely korábban politikai viták miatt megrekedt; ilyen például az alkotmánymódosítás.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Magyarországnak technológiai fejlesztéseket kell végrehajtania, fel kell zárkóznia azokhoz az országokhoz, amelyek a legjobb technikai felkészültségű titkosszolgálattal rendelkeznek.

"Technológiákat fogunk vásárolni, képzéseket, oktatásokat fogunk tartani" - mondta. A lakosság mindebből azt tapasztalja majd, hogy sok rendőrt fog látni, valamint bizonyos helyeken - különösen a repülőtéren - páncélozott eszközöket is. Az utcákon járőröző katonai rendészekkel lehet majd találkozni, és a hatóságok figyelik "az információ továbbítására használatos eszközöket". A miniszterelnök azt kérte, hogy a lakosság fogadja türelemmel az intézkedéseket, és működjön együtt a hatóságokkal.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a keddi robbantások célpontja nem Belgium volt, hanem Európa, ezért úgy kell tekinteni, hogy a támadás Magyarország ellen is irányult, de szerencsére nem Magyarország területén történt. Mivel azonban Magyarország is az Európai Unióhoz tartozik, fel kell készülni a veszélyre, és itt is minden szükséges intézkedést meg kell hozni - mondta.

Az operatív törzs ülésén részt vett Hajdu János, a TEK főigazgatója, valamint Papp Károly országos rendőrfőkapitány is. Kedd reggel terrortámadások történtek a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban. Az eddigi összesítés szerint a robbantássorozatnak legalább harmincnégy halottja és 230 sebesültje van.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MLB2014, 2016.03.26 18:22

@Bulemia: :D
blablabla
Kár volt ezt a gusztustalan okádékot ideböffenteni. Se füle, se farka. Olyan blamás/bulás nagy semmi.
Én legalább belementem a komoly kis kérdésedre való válaszadásba. attól h ne,m érted, arról nem én tehetek. Ez is bizonyítja szerény szellemi kapacitásodat, amit nyugodtan nevezhetünk köznyelven hülyének.
Viszont én is kérdeztem tőled, de ez úgy látom nem lényeges. :D
idióta
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2016.03.26 17:57

@MLB2014:

Solféleképpen lehet megközelíteni a Magyra Érdekeét, de a legfontosabb kijelentésed a sokféle megközelítésből, hogy én hülye vagyok.

Értem.

Aztán ennél tovább már nem is jutottál.

A Magyar Érdek tehát kipipálva.

Majd jön a nagy truváj: " mi a Magyar Érdek, Bula? Egy kollaboráns szemszögéből is érdekelne..."

Hú, ez igazán egy gyöngyszem!

A Magyar Gondolkodás Csúcsa!

Véletlenül se mondjál valamit, aminek tartalma van, ami esetleg fontos lehet. Vagy csak annyit, te Magyar Vagy - én meg nem.

És ezzel mindent elintéztél.

Kivéve, hogy mi és ki a magyar, ki és mi alapján ítéli meg, de hát akkor visszajutunk ahhoz a kérdéshez, mi is a magyar érdek és válaszolni kéne valamit, amit nem tudsz...

Nem, te úgy gondolod - nem akarlak megsérteni ezzel a szóval, egy kicsit felturbózom azt a kémiai folyamatot, ami benned lezajlik -, hogy a te véleményed, amelynek sem értelmeb, sem lényege, sem határa, sem kifejtetsége nincsen - nos, az a Magyar.

Mindneki, aki nem azonosul veled, bármiylen szinten, az Nem-Magyar, hanem Kollaboráns.

Kivel kollaborál? A Nem-Magyarokkal. Kik azok? Lásd fent.

Ez egy iszta, komplett őrület, és úgy adod elő, mint valami végsőkig kifonomított, a legmagától értetődöbb meghatározást.

A Nem-Magyarok nem értik, ja.

A Magyarok meg igen.

A Nem-Magyarok éppen azért azok, amik, mert az ilyen, a magyarság legvégső, esszenciális - mondhatnám: ontologikus - kérdéseire nem tudják az egyszerű és magától értetőső választ.

Magyar=MNB/MLB és mindenki, aki olyan, mint ő. Senki sem azonos vele, lehet szegényebb, gazdagabb, nagyobb lakással rendelkező, több nyelvet beszélő, nem oylan büdös lábú stb. De nem is ez az MLB-ség leglényege, hanem a magyarság.

A kétség azonban ágaskodik: mi van akkor, ha MLB önértékelése téves? Ha nem látja jól magát?

Ha az a magyarság, amit ő minden magyarok összefogójának gondol ( hogy megint így nevezzem azokat a kis kémiai reakciókat ), nem a magyarság, hanem egy magyarságnak nevezett ideológiai preparátum?

Aminek sem az eredetével, sem a tartalmával, sem az összetevőivel nincs is tisztában az MLB ( és a vele hasonlóak ).

Nehéz az élet, az önmeghatározás még nehezebb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

MLB2014, 2016.03.26 17:13

@Bulemia: "Szóval, mi a Magyar Érdek?"
Ezt a kérdést számtalan oldalról meg lehetne közelíteni, de most a migránskérdés szempontjából elég érthető az állásponton.

Vagy neked , mint nagy Magyar Elmemunkás Vállalkozónak ez már magas?
Ha igen, akkor -igaza van Warlocknak és- te tényleg hülye vagy.
Ehhez párosul a mérhetetlen rosszindulat és már kész is a Bula-'karakter'.

Figyu: Sztem az egyik legfontosabb érdek a biztonságos élethez, a zavartalan élethez való jog. Ehhez mit szólsz?
Ne menjek nyaralni? te nem jársz, így ne menjen más se. Ugye? :) Ez vagy te.

"kérdezd meg magadtól, hogy mi történt itt az elmúlt 6 évben? "
Inkább megkérdezem tőled. Mi történt az elmúlt 6 évben?
Orbánozni akarsz, mert azt gondolod ezzel kellemetlenséget tudsz nekem okozni? :D :D
Lesz@rom az összes politikust, szóval árnyékra vetődtél Bulácska.

"egy fogalmat nem tud pontosan leírni"
Melyik fogalmat kellene leírni? :D

Szóval mi a Magyar Érdek, Bula? Egy kollaboráns szemszögéből is érdekelne...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2016.03.26 15:58

@krix:

Te nagyon szereted az egyetértést, ami közöttünk nincsen.

Viszont nagyon hülyének bizonyultál a kommunikációban, mint most is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2016.03.26 15:18

@Bulemia:
"így fel sem figyeltétl arra, hogy ott már, sajnos, megszokott az ilyen járőrözés"
"Biztos a multikulti és a kollaboránsok miatt."

IGEN, valóban azok miatt. Most az egyszer egyetértünk!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html