Megszűnik a kohászat Diósgyőrben

Gyakorlatilag megszűnik a kohászat Diósgyőrben a DAM 2004 Kft. májusig valamennyi alkalmazottját elbocsátja - számolt be az MTI.
NAPI Online, 2009. február 23. hétfő, 09:28
Fotó:

A több mint két évszázados múltra visszatekintő kohászat, a DAM 2004. kft. két lépcsőben 16 ember híján valamennyi munkavállalójától megválik, összesen 878 embert bocsátanak el - mondta Ágotai József, a DAM üzemi tanácsának és szakszervezeti szövetségének elnöke az MTI-nek hétfőn.

A diósgyőri kohászatban tavaly december óta szünetel a termelés, és most már biztosan kimondható, hogy nem indul újra - mondta Ágotai József. A társaság vezetése hivatalosan tudatta az üzemi tanáccsal és a szakszervezettel, hogy a 894 dolgozóból áprilisban 771-et, májusban 107-et bocsát el.

A tömeges leépítés tényét megerősítette Szabó József, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója.

Hozzátette: kedden egyeztetnek a társaság vezetésével, képviselőivel erről. Balogh Béla, a Vasas Szakszervezeti Szövetség országos elnöke és Bodnár József az érdekképviselet észak-magyarországi regionális vezetője szintén azt mondta, hogy egyeztetést kezdeményeznek a cég menedzsmentjével, "hátha lesz visszaút".

Kohászati szakemberek az MTI-nek azt mondták, hogy nem lenne célszerű leszerelni a hengersorokat, az acélművet, a gyártóbázis ugyanis még mindig korszerűnek mondható.


A cégbírósági bejegyzések szerint a DAM 2004 kft. tulajdonosa 2006. februárjától egy offshore cég, a Reeferway Limited.

HOZZÁSZÓLÁSOK