Megteltek a zalai kamionparkolók

Megteltek a zalai kamionparkolók a havazás miatt elrendelt forgalomkorlátozások miatt, a rendőrök ezért az M7-es autópályán már Somogyban pihenőhelyekre terelik a teherjárműveket - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Inforádió, MTI, 2015. február 6. péntek, 14:31
Fotó: Napi.hu

Cseresznyés Dániel elmondta: Zala megyében mintegy ezer kamionparkoló van a főbb útvonalak térségében, ezek pénteken kora délutánra mind megteltek. Több kamion az utak mentén parkol. A rendőrség ezért a teherforgalmat már az M7-es autópálya somogyi szakaszán a pihenőhelyek felé tereli.

Délelőtt Szlovénia és Horvátország lezárta határátkelőit a havazás miatt, ezért Zalában az M7-es, az M70-es, a 86-as és a 61-es főúton is korlátozni kellett a teherforgalmat.

Az M7-es autópálya somogyi szakaszán Szlovéniába és Horvátországba tartó kamionokat kora délutántól a balatonlellei pihenőhelyre terelik - közölte a rendőrség. A 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárműveket a Nagykanizsa felé vezető oldalon a 137-es kilométerszelvényben lévő pihenőhelyen várakoztatják. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.

HOZZÁSZÓLÁSOK