Megússzuk a BKV-sztrájkot?

Nem lesz BKV-sztrájk jövő hét kedden - írta a Népszava, ám a lapértesülést a BKV szóvivője és a szakszervezet is cáfolta.
NAPI Online, 2008. május 23. péntek, 09:27
Fotó:

A lap információi szerint már szerdán megegyezett a munkaadó és a szakszervezeti oldal arról, hogy elmarad a munkabeszüntetés. Ezek szerint nincs tehát különösebb jelentősége, hogy ma reggel "kemény utolsó menetre" készülve ül tárgyalóasztalhoz ismét a közlekedési cég vezetése az érdekképviseletekkel.

A BKV menedzsmentje hajlandó további engedményeket tenni a szakszervezeteknek: így a mai megállapodásban rögzítik, hogy az év végén lejáró kollektív szerződést - ha nem is 2012 júniusáig, de - talán egy évvel meghosszabbítják. Kikerül az eddigi szövegtervezetből az érdekvédők által kifogásolt kötelező érvényű sztrájkmoratórium. A cég biztonságos működését garantáló írásos garanciavállalást, a szakszervezetek utolsó követelését pedig várhatóan ma teljesíti a főváros.

A jövő keddi BKV-sztrájk a mai tárgyalások eredményétől függ, egyelőre nincs szó arról, hogy lefújták volna az akciót - idézte a sztrájkbizottság szóvivőjét a közrádió. Nemes Gábor hangsúlyozta: két témáról - a menetrendről és a telephelyek bezárásáról továbbra sem értenek egyet a közlekedési vállalat vezetőségével. Azt ugyanakkor nem cáfolta, hogy szerdán a hivatalos tárgyalási forduló után informális egyeztetést tartottak a BKV első embereivel egy étteremben, és azt is megerősítette, hogy közelebb kerültek a vélemények.

HOZZÁSZÓLÁSOK