Megúszhatja a taxisblokádot Budapest - nem tárgyalnak a rendeletről

Visszavonta a napirendről a taxisrendelet-javaslatot Tarlós István főpolgármester szerdán a Fővárosi Közgyűlés rendes ülésén, így elmaradhat a szerdára tervezett demonstráció is.
NAPI, MTI, 2012. június 20. szerda, 10:08
Fotó: Napi.hu

A főpolgármester azzal indokolta a halasztást, hogy még további egyeztetések szükségesek az előterjesztésről. A rendeletről a tervek szerint szeptemberben tárgyal majd a testület.

Azzal, hogy szerdán nem tárgyalnak a rendeletről, azt is jelenti, hogy valószínűleg elmarad az újabb taxisdemonstráció. Hétfő délután ugyanis Budapest 28 főútvonalára szóló, lokálisan felépülő, de azonos időben megvalósuló egysávos forgalomlassító demonstrációt jelentett be a Budapesti Rendőr-főkapitányságra a Taxisok Igazsága Mozgalom (TIM) arra az esetre, ha a Fővárosi Közgyűlés az eddig kiszivárogtatott tartalommal fogadná el szerdán délelőtt az új taxis rendeletet.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban közölte: a rendelettervezet célja, hogy indirekt módon szabályozzák a taxik számát, kötelezővé tegyék a bankkártya elfogadását, a légkondicionáló meglétét, továbbá döntenek az egységes arculat, az egységes nappali és éjszakai maximálár vagy egységes hatósági ár bevezetéséről. A javaslatról még múlt héten is egyeztettek a taxisszervezetekkel. A vitatott kérdések között volt a rendelet hatályba léptetési időpontja, a fix összegű tarifa mértéke, az egységes megjelenés, illetve a műszaki paraméterek. Arról azonban továbbra sem áll elő érdemi érvvel egyik fél sem, hogy a fogyasztók szempontjából miért is volna jó a jelenlegi árverseny helyett a fix tarifa.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Axxtro, 2012.06.20 10:32

Arra a "taxisblokádra" azért kíváncsi lettem volna, amint a taxis társadalom elenyésző kisebbsége megpróbálja blokkolni Budapestet.

Azért arra kíváncsi lennék, ezekkel a rendszeresen felbukkanó sunyi címekkel az NG szerkesztősége kiket próbál fű alatt megvezetni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html