Megvan Szijjártó feladata is az új kormányban

A magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos lesz Szijjártó Péter - derül ki a Magyar Közlöny szerdai számában olvasható kormányhatározatból.
MTI, 2014. június 11. szerda, 22:08
Fotó: Napi.hu

Szijjártó Péter csütörtöktől ellátja a Magyar-Orosz Gazdasági Együttműködési Bizottság magyar tagozatának elnöki feladatait, intézkedéseket kezdeményez a magyar-orosz gazdasági együttműködés, valamint a magyar-orosz kétoldalú kapcsolatok bővítése és intenzitásának növelése érdekében.

Emellett összehangolja az információcserét, valamint közreműködik azon javaslatok kidolgozásában, amelyek a kis- és középvállalkozói szektor szerepének növelésében, a pénzügyi intézmények közötti együttműködés összehangolásában, a beruházások erősítésében nyújtanak segítséget. Szijjártó Péter ezeket a feladatokat díjazás nélkül látja el.

Orbán Viktor miniszterelnök az Áder János államfőnek írt keddi levelében azt javasolta, hogy Szijjártó Pétert a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárává nevezze ki. Szijjártó jelenleg a magyar-kínai kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztosi pozíciót is betölti.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tever kneif, 2014.06.17 17:56

Szijjártó Péter kijelölt külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, aki AKTIV es DOLGOZIK!
UJABB SIKER!

Ez jó hír.Jöhet a cseppfolyós gáz

A magyar-horvát határátkelőhelyek építésének gyorsításáról, valamint a két országot összekötő gázvezetékrendszer kétirányúsításáról is tárgyalt Szijjártó Péter kijelölt külgazdasági és külügyminiszter-helyettes Josko Klisovic horvát külügyminiszter-helyettessel kedden Budapesten.

Szijjártó Péter véleménye szerint az egész régió energiabiztonsága szempontjából kiemelt fontosságú egy LNG (cseppfolyós gáz) terminál megépítése a horvát tengerparton, valamint a két ország gázvezetékrendszereit összekötő interkonnektor kétirányúsítása. A politikus a horvát külügyminiszter-helyettest arról biztosította, hogy Magyarország kormánya stratégiai fontosságot tulajdonít ezen fejlesztéseknek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sirásó, 2014.06.12 07:20

péterke mi a bánatos f.szt csinált az elmúlt 4-8-12 évben?
apukája mitől világosodott meg hirtelen és lett besúgó?
A "gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának megsértése" miatt így a Colas-csoporthoz tartozó Colas Zrt. 1,5 milliárd, a Swietelsky-csoporthoz tartozó Mávépcell Kft. 2,1 milliárd, a jelenleg felszámolás alatt álló MÁV MTM Rt. 178 millió, a Strabag-csoporthoz tartozó Szentesi Vasútépítő Kft. 3,4 milliárd forintot köteles fizetni. Egyetlen céget nem bírságoltak meg: a Szijjártó vezette Vasútépítőket. A GVH közlése szerint azért, mert bár ez a vállalkozás is részt vett a kartellezésben, "olyan bizonyítékokat szolgáltatott, amely elengedhetetlen volt a jogsértés feltárásához", ezért mentesült minden jogkövetkezmény alól.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html