Menekülnek a testületből a rendőrök - tízszer több a felmondás

Az elmúlt évek átlagánál tavaly tízszer több rendőr szerelt le, de a hivatásos állomány 40 százaléka fontolgatja a felmondást. Pintér Sándor szerint viszont nincs baj.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 7. szerda, 11:02
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az elmúlt időszak hírei alapján egyre rosszabb helyzetbe kerültek a rendőrök: a testület tagjai az alacsony fizetések mellett egyre gyakrabban panaszkodnak a rossz ellátásra is. Legutóbb a Maccabi Játékokat biztosítói kritizálták az általuk undorítónak titulált élelmiszercsomagokat.

A Független Rendőr Szakszervezet júliusban számolt be arról, hogy adataik szerint míg korábban évente átlagos kétszáz, addig tavaly kétezer rendőr szerelt le. Az érdekvédelmi képviselet szerint "soha nem volt még ekkora létszámhiány a szervezetben" emiatt - idézi a 444 a szakszervezetet.

A jobbikos képviselő, Jakab Péter az ügyben kérdést intézett Pintér Sándor belügyminiszterhez, aki szerint ennek ellenére nincs gond.

"A jelenlegi létszámhiány az eredményes szolgálatellátást nem veszélyezteti. A Rendőrség az ország teljes területén biztosítja a közrendet és a közbiztonságot, így abban hiátus nem tapasztalható" - írta válaszában a belügyér, akit arról is kérdezett az ellenzéki politikus, hogy mit lépne a helyzetben. Utóbbi kérdésre azt közölte Pintér Sándor, hogy tavaly megkezdték a szakmai előkészítőt munkákat "a rendvédelmi életpálya-modell folytatására, különösen a rendvédelmi illetmények növelésére."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.08.07 13:45

Állítólag a megyéknél a HRS-ek elhagyják a hajukat, annyi leszerelést kell intézniük. A Rendőrségnél ugyanis nem a kapitányságok a munkaadók, hanem a megye.
Ráadásul van egy trükk, amivel vissza sem tudják tartani a leszerelőket, korábban ugyanis ez lehetséges volt, a Rendőrségi törvény ezt lehetővé tette.
Bevezették ugyanis azt, hogy minden rendőrnek hozzá kellett járulnia írásban, hogy beleegyezik abba, hogy megfigyeljék, pld. a telefonjaikat bármikor. Aki ebbe nem ment bele azt le kellett szerelni. Ez amolyan fenyegetés volt, hogy szépen mindenki önként járuljon hozzá. Csakhogy a fagyi visszanyalt, mert a rendőrök akik le akarnak lépni ezt ki is használják....XDDDDD
Mert ezt a beleegyezést bármikor vissza lehet vonni. És ha visszavonják, akkor azonnal le kell az illetőt szerelni.

Egyik ismerős ez megtette, mert Ausztriában kínáltak neki és a menyasszonyának állást egy vendéglátó helyen, volt vendéglátós végzettsége is, konyhán tudott dolgozni. Hétfőn visszavonta a beleegyezését a megfigyelésre, csütörtökön már munkába állta Ausztriában, nem tudták visszatartani azonnal le kellett szerelni....XDDDD

A tanulság az, hogy ahhoz is kell ész hogy másokkal ki tudjunk cseszni......XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Sorathul, 2019.08.07 13:10

"A jelenlegi létszámhiány az eredményes szolgálatellátást nem veszélyezteti. A Rendőrség az ország teljes területén biztosítja a közrendet és a közbiztonságot, így abban hiátus nem tapasztalható"
Nagyobbat nem tudtunk volna már hazudni? :D
Ha nélkülöznék a hazudozást és mellébeszélést, nem mondanának fel annyian. Nem minden rendőr gyomra bírja, amikor a felettesei ezt művelik, ő meg látszólag ehhez asszisztál.
Pintér Sándor jobban tenné, ha nem a hazudozó statisztikákra és rendőrkapitányokra hallgatna, kik saját hasznuk érdekében hazudnak a valós helyzetről.
Jó példa erre a Sátoraljaújhelyi rendőrség, ahol a fő agyament képes volt azt mondani egy hónapban, hogy nem volt betörés, miközben a nyomozók/járőrök is nem egyről adtak jelentést.
Ez a magyar abszurd.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html