Mennyiért táborozhat idén a gyerek?

Június 13-án ér véget az idei tanév, hamarosan itt a vakáció, az előrelátó szülők már lefoglalták, vagy ezekben a hetekben foglalják le a nyári táborokat gyermekük számára. Az InfoRádió az idei lehetőségeknek járt utána.
Inforádió, 2014. május 19. hétfő, 08:12
Fotó: Napi.hu

Idén szokatlanul korán, már márciusban beindult a nyári táborok iránti érdeklődés, és akinek az időpont is fontos, annak nem árt, ha még az iskola befejezése előtt kiválasztja, és lefoglalja a gyermek számára megfelelő turnust - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a táborfigyelő.hu vezetője. Tóth Béla hozzátette: pánikra azért nincs ok, bőven vannak még helyek a táborokban.

A szakértő azt tanácsolta, nem árt utánanézni, hova is megy majd a gyermek. "El kell dönteni, hogy napközis jellegű, vagy "ottalvós" tábort válasszanak, ami a család jövedelmi helyzetétől is függ." A napközis jellegű táborok 10-50 ezer forint közötti áron érhetők el, az "ottalvósak" viszont ennél drágábbak, akár 150 ezer forintig is felfuthatnak az árak.

Érdemes a szülőknek utánanézni a milyen körülmények közé kerül a gyermekük, és van-e például rossz idő esetére is tervük a táborvezetőknek. Nézzünk utána annak is, hogy mióta táboroztat a szervező, hány gyermekre jut egy felügyelő, ők milyen képzettségűek, honnan szállítják az ebédet - hangsúlyozta Tóth.

A táborfigyelő.hu vezetője szerint olyan tábort érdemes választani, ahol a gyerek érezné jól magát, nem magából induljon ki a szülő! Némi előszűrés után érdemes vele közösen dönteni. Az oktatással kombinált táborokat, az ottani, például nyelvi foglalkozások azonban merőben eltérnek, ugyanakkor sokkal hatékonyabbak is az iskolában megszokott óráktól.

A fővárosban az egyik legnépszerűbb tábor az állatkerti zootábor, Hanga Zoltán állatkerti szóvivő szerint azért, mert látogatóként sosem kapnak ilyen tapasztalatot a gyerekek és nem utolsósorban természetvédelmi ismereteik is gyarapodnak.

Szinte egész nyárra biztosít két helyszínen 800 gyereknek napközis tábort az óbudai önkormányzat. Csepeli Zsuzsanna, az Óbudai Szabadidő és Sport Nonprofit kft vezetője az InfoRádiónak elmondta: a harmadik kerületi iskolákba járó gyerekeknek csupán étkezési hozzájárulást kell fizetni a táborért.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.05.19 13:29

...a franciák kezéből kivett Szép Kártya üzleten létrejött 3 mrd ft nyeri miatt ,újra 150 000 gyerek nyaralhat 1 hétig ,heti 2000 ft-ért ..,és ők a legszegényebbek ...,halljátok ,nagyon" szegényérzékeny "liberósok..????...és ez már a 3. év ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html