Mentőcsomag jelzáloghiteleseknek - nem csak frankhitelekre

A svájci frank alapú jelzáloghitelek mellett az euróban és a jenben felvett kölcsönökre is törlesztésiárfolyam-korlátozás lépne életbe 2015 közepéig - adja közre a kormány és a Magyar Bankszövetség között alakuló megállapodást szombati számában a Magyar Hírlap.
MTI-Eco, 2011. május 14. szombat, 08:45
Fotó:

A lap információja szerint a megállapodás azt tartalmazza, hogy a Nemzeti Eszközkezelő forgalmi értéken vásárolná meg az ingatlanokat. Pontosabban Budapesten a forgalmi érték 55 százalékáért, városokban 50, községekben pedig 35 százalékáért.

Az árfolyam tervezett korlátozása azokra terjedne ki, akiknek ingatlana 30 millió forintos értékhatár alatt van, s 2015 közepéig a svájci frank árfolyamkorlátját 190 forintban, az euróét 265 forintban állapítanák meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2011.05.16 00:47

@megalodon: Tudod az a gond hogy a svájci hitel törlesztése még így is kedvezőbb mint amilyen forint hitelt kaptál volna akkor.Ezen kéne elgondolkozni.Az igaz hogy sokan erőn felül vették fel és mivel minden emelkedett,így a törlesztőrészletek is.És akinek kicentizett pénze van,esetleg elvesztette a munkáját,annak nincs jó alternatíva.A mai világban húsz,harminc évre felvenni hitelt nagyfokú felelőtlenség.Nem lenne szerencsés több ezer ember felelőtlen döntésének eredményét szétteríteni a többiek közt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.05.14 12:54

Fél meg negyed áron "átveszik" a lakásodat, házadat... ez aztán marha nagy segitség ezért tényleg érdemes volt egy évig gondolkozni, hogy miképpen lehetne megmenteni a devizahiteleseket az enyészettől !!! Mindezt a hülye Kósa beszéd miatt ami miatt felugrott a svájci frank 2 hónapra a politika meg bekapta a gumicsontot révén politikusoknak köszönhettük a "malőrt "

Jóval többre mentünk volna ha a Chf hiteleket eurora váltottuk volna , ráadásul ingyen, mert az államnak egy buznyákba sem került volna a bankoknak is csak max fél ezrelékbe...(10%.-al már beljebb volna minden frankhiteles)...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html