Mi garantálja, hogy jó disznóhúst vesz?

Eddig 180 sertéstartó és feldolgozó üzem, illetve kereskedelmi egység csatlakozott a Kiváló Minőségű Sertés (KMS) eredetigazolási programhoz, amelynek köszönhetően évi mintegy 1,3 millió, sertésből előállított hús és húskészítmény vált jogosulttá a védjegy használatára - írja az Agrárszektor.hu.
portfolio.hu, 2015. december 19. szombat, 10:13
Fotó: Napi.hu

A KMS-védjegyet viselő áruknál garantált, hogy a sertések Magyarországon születtek, kizárólag GMO-mentes gabonán nevelkedtek, illetve húsuk meghatározott márványozottsággal és sajátos, különleges ízzel és illatvilággal rendelkezik.

A védjegyet a termékek minőségét és az előállítás élelmiszerbiztonsági, nyomon követhetőségi, állatjólléti, takarmányozási, higiéniai és termeléstechnológiai feltételek vizsgálatát követően a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) ítélheti oda a gazdaságoknak és vállalatoknak - idézi a portál Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkárát. Országszerte több karácsonyi vásárban és az egyik nagy hipermarket-lánc 19 áruházában is szerveznek kóstoltatást a KMS-védjegyes termékekből

A KMS-védjegy azt garantálja, hogy a sertések Magyarországon születtek és GMO-mentes gabonával etették azokat. Emellett húsuk meghatározott márványozottságú, illetve sajátos, különleges ízzel és illatvilággal bír. Eddig 180 sertéstermelő, feldolgozó és kereskedő csatlakozott a programhoz.

A kormány az ágazat fejlesztése érdekében sertésstratégiát valósít meg, amelynek folytatásához 2016-ban 1,15 milliárd forintot szán.

HOZZÁSZÓLÁSOK