Mi lesz Gyurcsány Ferenccel?

A kormányfő a költségvetési törvényhez köti a sorsát
NAPI, 2008. május 8. csütörtök, 14:15
Fotó:

A költségvetési törvény, illetve az adótörvények parlamenti megszavazása, illetve kézben tartása a feltétele a kormány hatalmon maradásának - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc a Magyarországon akkreditált külföldi újságíróknak.

A miniszterelnök szerint ha e két törvény megbukik, akkor le kell mondania hivataláról. A tegnapi, első kisebbségi kormányülés nyílt részén a kormányfő úgy fogalmazott, hogy a "munka, tudás, tulajdon" programja a 2010-ig tervezett kormányzás vezérfonala.

A miniszterelnök arra számít, hogy az egészségügy, az oktatás, a közlekedés, a szociálpolitika területén olyan változások várhatóak, amelyek a "nyugalmat és a kiszámíthatóságot" tartják szem előtt. A kormányfő bejelentette, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat valódi biztosítóvá kell átalakítani, annak érdekében, hogy gazdálkodása kiegyensúlyozott legyen, ugyanakkor képes legyen követni az orvostudomány fejlődését.

A miniszterelnök arra kérte régi és új minisztereit, hogy félretéve egyéni és személyes céljaikat, minden energiájukat a közös munkára koncentrálják, ezáltal a kabinet a "párbeszéd kormányává" válhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK