A Tétényi, mint Budapest legjobban felszerelt kórháza, viszonylag kis beruházással olyan szintre lenne fejleszthető, mint bármelyik megyei szintű kórház, alig néhány percre található a most bejelentett helyszíntől és jelenleg is jó infrastruktúrával rendelkezik. Könnyen és egyszerűen megközelíthető és jelentős beépíthető területtel is rendelkezik (belső parkoló, teniszpályák). Sokkal, de sokkal kevesebbe kerülne a fejlesztése, mint egy új kórházé, nem beszélve arról, hogy a Tétényit öt éve újították fel 6,8 milliárd forintért - fejtegeti a röntgen blogon Kunetz Zsombor.

A szakértő szokatlannak találja, hogy a leendő szuperkórház legutóbb megnevezett helyszínéről( az M1-M7 autópálya közös bevezető szakasza melletti újbudai lakatlan zöld terület) sem a budapestiekkel, sem a kormánypárti főpolgármesterrel, sem a fideszes polgármesterekkel nem konzultáltak. A Tétényi fejlesztése ellen és az új zöld terület kiválasztása melletti döntés indokaként több feltételezést is megnevez.

Az egyik, amely Kunetz szerint a legvalószínűtlenebb feltételezés szerint a Tétényi teniszpályái jelenti az akadályt, a pályákat az orvosok előszeretettel használják, s ezek nyilván áldozatul esnének a fejlesztésnek.

A szakértő említ egy másik közkeletű magyarázatot, miszerint az új zöldmezős beruházásként felépített szuperkórházra szánt 60 milliárdból egyszerűen többet lehet ellopni, mint a Tétényi szuperkórházzá alakításából.

Népszerű elképzelés, hogy az új szuperkórház megépülése esetén nem lesz szükség a Tétényi kapacitásaira, így azt akár könnyen privatizálhatják is, ami a jelenlegi vezető által alapított Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaságnak jól jönne. Arról már nem is beszélve, hogy 1943-ban a kórház alatt termálvizet találtak, s egy esetleges privatizáció során ezt a gyógyvizet is hasznosításra érdemesnek találná az új tulajdonos -írja Kunetz, s megjegyzi, hogy a most bejelentett végleges szuperkórház helyszíne és a Tétényi lokációja között közös momentum, hogy az egyiken termálvíz, a másikon pedig gyógyvíz található. Ám míg az egyiket már palackozzák, a másik még kitermelésre vár - írja Kunetz, ésszerű magyarázatot sürgetve a döntésre.