Mikor érkezik strandidő a héten? - Erre számíthat

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki 12 megyére felhőszakadás miatt hétfőre. A hét további részében azonban jellemzően enyhébb lesz az idő, akár 27 fok is lehet.
K. Kiss Gergely, 2017. május 15. hétfő, 14:11
Fotó: Napi.hu

Hétfőn a Nyugat-Dunántúlon csak kevés napsütés lehet, másutt több órára kisüt a nap, de a középső országrészben a nap folyamán egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki 12 megyére felhőszakadás miatt.

Az előrejelzés szerint reggel, délelőtt a Dunántúlon, később a középső területeken is több helyen várható zápor, zivatar, lokálisan felhőszakadás, jégeső is előfordul. Az északi szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható. Késő estére 13, 18 fokra hűl le a levegő.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Nyugaton néhol, másutt több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként meg is erősödik. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Szerdán kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél megélénkül, keleten helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. A Dunántúlon a délkeleti, keleten az északkeleti, keleti szél megélénkül, csupán a Kisalföldön lehetnek erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Pénteken a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK