Milliókért küldött új levelet Orbán Viktor

A külföldön élő magyarok karácsony előtt kapták kézhez Orbán Viktor miniszterelnök újabb levelét, amelyben a 2014-es választásokon való részévételre és az ehhez szükséges regisztrációra buzdította a kettős állampolgárokat - írja az index. Ezzel a határon túliak a második miniszterelnöki levelet vehették ki a postaládájukból, s a kormányzati levelek száma összesen 14-re nőtt.
Index.hu, 2014. január 14. kedd, 08:07
Fotó: Napi.hu

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) tájékoztatása szerint december 17-18. között mintegy 278 ezer határon túl élő címzettnek postázták a miniszterelnöki "konzultációnak" nevezett elsőbbségi levelet. A küldeményeket a világ 126 országba kellett szétküldeni.

A levél tájékoztatja a címzetteket arról, hogy a határon túl élő, nagykorú állampolgároknak regisztráltatniuk kell a voksolás előtt, akár interneten keresztül is, ami "jelentősen leegyszerűsíti a folyamatot". A miniszterelnöki levél záró soraiban Orbán azt közli:Minden magyarnak, személyesen nekem is fontos az Ön részvétele. Magyarország számít Önre!

A leveleket a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) a kormány megbízásából küldte ki elsőbbségi levélként a nyilvántartott személyek közül a külföldön érvényes lakóhellyel rendelkezők számára, a név és a lakcím adataik felhasználásával. A kézbesítések a KEKKH által kezelt személyi adat- és lakcímnyilvántartás alapján történtek.

A konzultáció lefolytatásának teljes költsége a KIM szerint a nyomdai előállítást és beleértve 77,6 millió forint volt, amit a Miniszterelnökség fizetett.

Egy Amerikában élő házaspár az Indexnek azt mondta, hogy ők próbáltak leiratkozni a kormány levelező listájáról, mert próbálnak kimaradni a konzultációk költséges "grafomán őrületéből", de nem sikerült. A 2013-as, első külföldre küldött Orbán-levél után karácsony előtt megkapták az újabb küldeményt is.

Orbán Viktor a határon túli magyaroknak 2013 februárjában írt először leveleket. Akkor összesen 160 ezer levelet postáztak, ami 41 millió forintjába került az adófizetőknek. A ciklus eddigi 14 kormányzati levelezéséből csupán az elsőt állták a Fidesz pártkasszájából, a többit a költségvetésből finanszírozták.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ZalanIvan, 2014.01.14 08:26

Aki szeretne tőle, vagy más politikustól levelet kapni, annak regisztrálni kellene magát egy arra létrehozott oldalon, és kedvükre írogathatnának egymásnak. Természetesen mindenki a saját pénzéből fedezve a kiadásokat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html