Mindent visszavonhat az Orbán-kormány, ha hatalmon marad

Öt év múlva visszacsinálják az állami szolgáltatások átszervezését, amelyre oly sok energiát fordított a hét évvel ezelőtt hatalomra került kormány - mondja az egyik önkormányzati szövetség fideszes elnöke.
Komócsin Sándor, 2017. március 21. kedd, 09:15
Fotó: Napi.hu

Néhány év múlva önfenntartóvá kell válniuk a magyar önkormányzatoknak, ami véget vet a jelenlegi finanszírozási-önkormányzati rendszernek - mondta Schmidt Jenő, a Somogy megyei Tab fideszes polgármestere, a TÖOSZ önkormányzati szövetség vezetője a Népszavának.

A szakember óva int a további államosítástól, ehelyett szerinte arányosan kellene támogatni az önkormányzati gazdasági társaságokat is, hiszen a MÁV és a Volán sem él meg a saját bevételeiből. Nagyjából öt év múlva az állam visszaadja a hulladékszállítást és a többi állami szolgáltatást az önkormányzatoknak. Addigra jut el ugyanis a magyar adófizető oda, hogy feltegye a kérdést: jó ez az államosított rendszer.

Ez most egy átmeneti idő: magamhoz rántom a fát és jól megrázom, letisztítom - jellemzi a jelenlegi helyzetet az önkormányzati vezető. A TÖOSZ 30-40 százalékos béremelést sürget az önkormányzati tisztviselőknek, akik bére lemaradt az állami intézményekben dolgozó társaiké mögött.

HOZZÁSZÓLÁSOK