Nyolcmilliárdot kapott a Mindszentyneum

Még nyáron elnyerte a ZÁÉV Építőipari Zrt. a Mindszenty József bíborosnak emléket állító múzeum és a hozzá tartozó parkoló tervezésére és építésére kiírt közbeszerzést, de a kormány csak most biztosította a forrást. Az objektum a Modern Városok Program keretében Zalaegerszegen épül meg. A forrás 2,5 milliárd forinttal több a közbeszerzés összegénél.
Németh Géza, 2019. december 7. szombat, 18:21
Fotó: Shutterstock

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a Zalaegerszegi Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont (Mindszentyneum) fejlesztésére, valamint a szintén zalaegerszegi "Mindszenty Út" megvalósítására biztosít közel 8 milliárdos forrást. Az idei központi költségvetésből 6 milliárd, míg a jövő éviből 1 milliárd 988 millió forint fordítható erre a célra.

Idén júniusban jelent meg az uniós közbeszerzési közlönyben a városi önkormányzat közleménye arról, hogy a ZÁÉV Építőipari Zrt. tervezheti és építheti a Mindszenty József bíborosnak emléket állító múzeumot és a hozzá tartozó parkolót Zalaegerszegen, nettó 5 milliárd 483 millió forintért.

A létesítmény a Modern Városok Program keretében valósul meg, a Batthyány Lajos utca 4-6. szám alatt. A tervezett beépített terület: 1224 négyzetméter, a pince, plusz három szint és a tetőtér hasznos alapterülete 3753 négyzetméter. A parkolóban 99 autó és 3 busz kap helyet.

HOZZÁSZÓLÁSOK