MNB: csak egy monetáris tanácstag szavazott kamattartásra

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagjai egy, a tartásra vonatkozó szavazat kivételével egyetértettek az alapkamat 15 bázispontos csökkentésével és egyúttal a kamatcsökkentési ciklus lezárásáról döntöttek a testület legutóbbi kamatdöntő ülésén. Ennek eredményeként újabb történelmi mélypontra, 1,35 százalékra csökkent alapkamat - derül ki az ülés szerdán közzétett rövidített jegyzőkönyvéből.
MTI-Eco, 2015. augusztus 5. szerda, 14:25
Fotó: Napi.hu

A monetáris tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke elmondta: az újabb alapkamat-csökkentési ciklus, ami a legutóbbi júliusi döntést is beszámítva öt hónapig tartott, véget ért, és az MNB a következő években hosszan tartó, laza monetáris politikára rendezkedik be.

Matolcsy György szerint ezt az 1,35 százalékos alapkamatot tartja a jegybank egyensúlyi kamatnak a Magyar Nemzeti Bank vezetésének mostani tudása szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2015.08.06 07:24

@matolcsy: Jöhet a szocializmus, majd bedől minden.
Lakosság pénze értéke csökken.
Nincs értelme bankban tartani a Ft-ot, államkötvény szintén szart sem ér.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matolcsy, 2015.08.05 17:14

Meló vége...lehet az ellenőrzésekre, bank államosításokra és más dolgokra átcsoportosítani az erőket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html