Állami kézbe kerül a Fővárosi Operettszínház - derül ki a jövő évi költségvetés megalapozó "salátatörvényhez" benyújtott kormányzati javaslatból. (A javaslatot formálisan a Költségvetési Bizottság nyújtotta be, mert a kormány nem nyújthat be módosítókat, ám azokat a minisztériumokban előre megírták az évtizedes szokás szerint.) A színház fenntartója jelenleg a Fővárosi Önkormányzat, ám a javaslat szerint január elsejével az Operettszínház az Nemzeti Színházhoz, illetve az állami operához hasonló státuszt kapna. A javaslat szerint az intézmény irányítása Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter tárcájához kerülne.

Egy másik javaslatban úgy módosítanák a fővárosi forrásmegosztásról szóló törvényt, hogy a jövőben Budapest szedhetné be a helyi adókat a Margitszigeten működő vállalkozásoktól. Mint ismert, a Margitszigetet a XIII. kerülettől a főváros javaslatára csatolta el a parlament az elmúlt hónapokban.

Költségvetési Bizottság javaslatai szerint 500 millió forinttal új költségvetési sort hoznának létre "a csepeli hidak felújítására". A pénzt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 18,1 milliárdos fizetési kötelezettségeiből csoportosítják át. Az indoklás szerint "Csepel-sziget lakossáag számára elengedhetetlenek a jó minőségű hidak (...) ami stratégiai kérdés".

Egy másik javaslat szerint az állami tulajdonban álló Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. tulajdonosi jogait a Magyar Fejlesztési Bank gyakorolja. ám a javaslat szerint 2014 januárjától ez megváltozna. De hogy a két céggel ki rendelkezne, nem derül ki a kormány javaslatából. Az indoklás szerint a tulajdonosi jogok gyakorlója olyan szervezet lehetne, amely " az MFB Zrt.-nél nagyobb szakmai tapasztalatokkal rendelkezik".