Most hétvégén sem lesz kamionstop

Felfújható vízi játékokat vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), összesen 33 féle termék tiltott lágyítószer tartalmát elemezve megállapították, hogy egy felfújható kenu játékban a megengedett határérték közel 500-szorosa volt az úgynevezett DINP lágyítószerből - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.
Napi.hu, 2015. augusztus 13. csütörtök, 10:14
Fotó: Napi.hu

A kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben a hétvégén. Az országos tisztifőorvos azonban a tartós hőhullám miatt a jelenleg érvényben levő 3. fokozatú hőségriasztást 2015. augusztus 16-án éjfélig meghosszabbította. A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési minisztérium a környezetvédelemért felelős tárca egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK