MSZP: törvénytelenek a paksi szerződések

Az MSZP szerint törvénytelen az a három magyar-orosz szerződés, amit az Orbán-kormány kedden írt alá a paksi atomerőmű bővítéséről.
MTI, 2014. december 9. kedd, 14:53
Fotó: Napi.hu

Tóth Bertalan, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi, MTI-hez eljutatott közleményében ezt arra reagálva közölte, hogy Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos bejelentette: rendkívüli jelentőségű szerződéseket írtak alá intenzív, öt hónapos tárgyalásokat követően kedd reggel a paksi erőmű bővítéséről.

Az MSZP-s politikus szerint azért törvénytelenek a szerződések, mert a hatályos magyar jogszabályok tiltják, hogy nemzeti vagyont érintő szerződésnek választott bírósági eljárást kössenek ki, márpedig ezekben a szerződésekben "az Orbán-Putyin-paktum" alapján ilyen kikötésnek kell lennie. Vagyis vagy a nemzeti vagyonról szóló, vagy "az Orbán-Putyin-paktumról" szóló törvényt szegi meg a kormány - fejtette ki. Álláspontja szerint a szóban forgó szerződéseket pedig ma bárki megtámadhatja.
Tóth Bertalan szerint "az Orbán-Putyin-paktum kezdetektől bűzlik a kormányzati korrupciótól", ezért felszólította a kormányt, "tegyen le a családokat 100 évre eladósító tervéről".

A közlemény szerint az MSZP kezdettől fogva ellenezte a magyar családokra összesen 6000 milliárdos terhet rakó gigaberuházást, mer az nem Magyarország, hanem "a korrupt Fidesz következő évekbeli gyarapodását szolgálja".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

anti-unortodox, 2014.12.09 16:36

@unortodox: Ezt pont te írod, te 30 ezüstös fityesz csicska!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.12.09 16:30

...az mszp -nek sitten kellene ülni ...,úgyhogy kusssss !!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html