Műanyagot találtak egy márkás csokoládéban - figyelmeztet a hatóság!

Műanyagdarabkákat találtak egy dán bonbonban a gyártási országában, de Magyarországra is juthatott a szennyezett termékből. A gyártó és a Nébih is a termék visszahívásáról döntött.
Szabó Dániel, 2017. november 3. péntek, 17:04
Fotó: Pixabay

A Sweet Moments dán előállítású, marcipánnal töltött csokoládéban talált műanyag darabot egy helyi fogyasztó. Az információk szerint a termékekből nyolc EU-s tagállamba (köztük Magyarországra is) és hat EU-n kívüli országba szállítottak - írja közleményében a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih), amely felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszanak a termékből.

A gyártó elővigyázatosságból minden, az érintett termékkel azonos időben gyártott tételre elrendelte a visszahívást, mert a csokoládéban talált narancsszínű műanyag darabok méretük miatt a kisgyermekek számára fulladásveszélyt jelenthetnek.

Ezekre az adatokra figyeljen, ha vásárolna a termékből: kerülje az "Anthon Berg Sweet Moments marzipan Bar Mini" című csokoládét, melynek tételszáma 72222 vagy 72257. A minőség megőrzési idő: 2018. szeptember 3-4-10.-ei vagy október 1-2-8 vagy 9.-ei. A kiszerelés 1155 grammos. A RASFF referenciaszáma: 2017.1823.

Forrás: Nébih

A termék első magyarországi forgalmazójánál a Nébih vizsgálatot indított az ügyben. A jelenlegi információk szerint hazánkban csak a fent megjelölt azonosítóval ellátott tételek érintettek a termékvisszahívásban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.11.03 19:26

Ja, tehát ezért drágább as minőség ugye?
És ezért vegyünk minőséget (drágábbat), mert ugyanúgy ganét kapunk, de drágábban.
Érted ugye?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html