Nagyon megdrágul a magyarok kedvence

Alig heverték ki a chipsadó bevezetését az édesipari cégek, máris megkapják a nyakukba a közteher jelentős emelését, ami szerintük nem befolyásolja tartósan a csokifüggő magyarok fogyasztási szokásait.
Komócsin Sándor, 2018. november 15. csütörtök, 08:24
Fotó: AFP

A hazai édességgyártók múlt évi nettó bevétele 207 milliárd forint volt szemben a 2013-as 177 milliárddal - idézte a Világgazdaság a Nemzeti Cégtár adatait. A trend várhatóan folytatódik már csak azért is, mert egy friss kutatás kimutatta: majdnem egymillió magyar vallja magát nassolásfüggőnek.

A vásárlók egyre inkább a  jó minőségű termékeket keresik, a legjobban a magas kakaótartalmú csokoládék és az újdonságnak iránt nőtt az érdeklődés. Érdekes, hogy a puha és a gumicukor népszerűsége például nő, míg a kemény cukorkáké nem.

A népegészségügyi termékadó 2011-es bevezetése minden pénzügyi mutatóban erős visszaesést okozott az ágazatban, amiből nehezen lábalnak ki a cégek. Mivel ez az adónem jövőre átlagosan 20 százalékkal nő, megszűnik a lehetőség, hogy a cégek az adójuk egy részéből egészségfejlesztő programokat szervezzenek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.11.15 11:46

qrvaország qrva qrmánya, menjen a bús pitchába, tőlem nem fog zsebrevágni ilyen csokiadót.
Kint veszünk csokit is. Csokibb ízű, finomabb, olcsóbb.
qrvaország qrva qrmánya az iskolai kaját is elqrta, otthon vacsiznak többet a gyerekek, és híznak. A hülye szülő meg befizeti a menzára a diákot. Fizet azért a sz@rért, amit a barom fidesz kitalált. Sótlan, ízetlen moslék.
----------------
qrva fideszesek:
Meglepő dolog derült ki az iskolai menzákról: mégsem jó, ha sótlan az étel?
Amióta drasztikusan csökkentették a sót a menzákon, többet vacsoráznak a gyerekek ? erről számolt be több somogyi szülő a Sonline-nak.
a szülők tapasztalata egybehangzó: kevesebbet esznek a gyerekek a menzai ebédből, otthon, vacsoraidőben azonban teletömik magukat.
A szülők szerint a tavalyi rendelet az oka, amellyel korlátozzák a menzai sófogyasztást.
?Magam sem értem ezt a drasztikus sócsökkentést és sóminőség-váltást, amikor minden jel arra mutat, hogy só nélkül nincs élet? ? mondta Heszberger Edina dietetikus, aki szerint az esti, nagymértékű kalóriapótlással a gyerekek megterhelik az emésztőrendszerüket, ami alvászavarhoz és elhízáshoz vezethet.
http://eduline.hu/kozoktatas/2018/11/15/sotlan_menzaetel_MEKUCA
---------------------------------
Nincs még egy olyan ország, ahol ennyi embertelen, aljadék politikus van mint itt. Meg hozzá egy nép, amelyik mindent eltűr.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

aser, 2018.11.15 09:30

Nettó bevétel nincs.
Árbevétel van.
És nettó nyereség
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html