Márciusban az ipar belföldi értékesítési árai az előző havinál 0,1, ezen belül a feldolgozóipari ágazatokban az árszínvonal 0,6 százalékkal volt magasabb. Áremelkedést volt tapasztalható a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás (1,8 százalék) és a kohászat, fémfeldolgozás területén (1,5 százalék), valamint a textil- és bőriparban (1,2 százalék), illetve az élelmiszeriparban (1,0 százalék).

Csökkentek az árak a járműgyártásban (1,4 százalék), a számítógép, elektronikai, optikai termék (1,2 százalék), a villamos berendezés (1,0 százalék) és a gyógyszer gyártásában (0,6 százalék), továbbá az egyéb feldolgozóipar és javítás területén (0,4 százalék). A többi feldolgozóipari ágazatban az árszínvonal 0,1 és 1,0 százalék közötti mértékben lett magasabb. Az ipar belföldi értékesítésében jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás árai márciusban 0,9 százalékkal csökkentek.

Az egy évvel korábbival összehasonlítva a feldolgozóipari ágazatok belföldi értékesítését 9,2 százalékos áremelkedés jellemezte. Ezen belül a legnagyobb mértékben a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozásban (23,1 százalék), a vegyi anyag, termék gyártásában (15,6 százalék), valamint a kohászat, fémfeldolgozásban (13,5 százalék) nőttek az árak. Kisebb mértékben emelkedtek az árak az élelmiszeriparban, a villamos berendezés gyártásában, továbbá az egyéb feldolgozóipar és javítás területén.

2010. márciushoz viszonyítva alacsonyabbak lettek az árak a jármű (3,0 százalék), a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában (2,3 százalék), a gyógyszergyártásban (1,6 százalék), valamint a textil- és bőriparban (0,4 százalék). A többi feldolgozóipari ágazatban az áremelkedés mértéke 2,1 és 4,1 százalék között alakult. A villamosenergia-, gáz-, gőzellátás,

A beruházási javakat gyártó ágazatok árai 0,4 százalékkal alacsonyabbak, a fogyasztási cikkeket gyártó ágazatoké 0,4 százalékkal magasabbak lettek. Tavalyhoz képest az energia- és továbbfelhasználásra termelő ágazatokban összességében 10,8, a beruházási javakat előállító ágazatokban 1,7 százalékkal nőttek az árak. A fogyasztási cikkeket gyártó ágazatok esetében 3,5 százalékkal magasabb árakat mért a hivatal.

Az ipar forintban mért exportértékesítési árai 2011. márciusban az előző hónaphoz képest gyakorlatilag nem változtak (0,1 százalékkal kisebbek lettek), 2010 márciusához viszonyítva 5,2 százalékkal emelkedtek.