Igen fontos lesz a jövő hét amerikai makroadatok szempontjából - áll a Raiffeiesen bank elemzésében, a társaság elemzői úgy látják hogy a részvénypiaci emelkedésnek korlátozott tere van, addig a lefelé mutató kockázatok erősek. Így rövid távon a novemberi mélypontok visszatesztelése elképzelhető a fejlett piacokon. A jövő héten publikálandó előremutató konjunktúraadatok adhatnak erősebb támpontot, jelen pillanatban azonban fenntartják pesszimista véleményünket és ajánlásunkat.

Természetesen továbbra is a fenti trendek irányíthatják a magyar kereskedést is. Az OTP jelentős részét korábbi emelkedésének visszaadta. Az ukrán leány esetleges eladásáról szóló hírek - miután érdemi megerősítés nem érkezett - nem okozott jelentősebb mozgásokat a papírban. Az elemzők úgy gondolják, hogy az értékesítés reális szcenárió is lehet. Egy esetleges tranzakció során leginkább az lehet döntő, hogy mennyi kockázattól tud megszabadulni OTP (természetesen nem mindegy milyen áron). Elméletileg lehet pozitív hatása is az esetleges értékesítésnek, miután a piac most a rövidávú kockázatok és bizonytalanság csökkentését sokkal inkább értékelné, mint az esetleges hosszú távú növekedési kilátásokat. Érdemi új információk a február 13-i gyorsjelentésben várhatóak, jelentős változás a papír árazásában addig nem várható, további esés várható a papírban.

Aláírták a horvát kormányzattal a megállapodást az INA-ról, ennek megfelelően a MOL konszolidálni fogja az INA számait. Emellett a horvát cégről leválasztják a veszteséget termelő gázüzletágat is. A hír mindkét része pozitív a Mol számára, figyelembe véve azonban, hogy mindkettő hír igen régen ismert már a piacon érdemi újdonságereje nincsen, hiszen egybeesik a korábbi várakozásokkal. A Raiffeisen elemzői úgy látják ezért nem lesz érdemi változás a kereskedés hétfői újraindítását követően.


Az MTelekomban megkezdődött a várhatóan 75 forintos osztalék árazása, a papír felülteljesítő, erős defenzivitását várhatóan megőrzi. Egyenlőre azonban agresszív vételek még nem indokoltak a globális kockázatokmiatt.