Szokott lejárathoz közeli élelmiszert vásárolni? Erről jobb, ha tud!

A kiskereskedők jellemzően akciósan adják azokat az élelmiszereket, amelyek közelednek a lejárati idejükhöz. Vajon megéri ezeket megvásárolni, vagy inkább jobb kerülni? Erre ad választ a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szász Péter, 2020. december 17. csütörtök, 14:56
Fotó: Shutterstock

Az üzletekben az élelmiszerek a fogyaszthatósági/minőségmegőrzési idejük lejáratának napjáig hozhatók forgalomba, és - amennyiben más kizáró ok nem merül fel - emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerként eddig a dátumig jogszerűen kínálhatók eladásra.

Az élelmiszer a gyártó által meghatározott időtartam lejártáig biztonságosnak tekintendő.

Természetesen a tárolási feltételek, hús és hal esetében különösen az előírt hőmérséklet folyamatos biztosítása alapvető fontosságú - hívják fel a figyelmet az "Ételt csak okosan" oldalon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2020.12.17 15:33

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html