Négy méter magas lángokkal ég egy hulladéklerakó Veszprém megyében (frissítve)

Tűz ütött ki a királyszentistváni hulladéklerakóban szombat délután - közölte Csondor Henrietta, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Több mint nyolcvan tűzoltó dolgozik a helyszínen.
Domokos Erika, 2019. augusztus 10. szombat, 17:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A helyszínre ötös, kiemelt riasztási fokozat alapján Balatonfűzfőről, Veszprémből, Pétfürdőről, Székesfehérvárról és Siófokról, Ajkáról érkeztek tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több vízsugárral oltják a lángokat. A helyszínre érkeztek a tótvázsonyi önkéntes tűzoltók is.

A szeméttelepen mintegy négy méter magasan, hatvan méter hosszan és tizenöt méter szélesen ég a kommunális hulladék- írja a katasztrofavedelem.hu.

Frissítés este fél hét körül: Egy vízágyúval, két vízpajzzsal és négy vízsugárral oltják a tűzoltók Királyszentistván külterületén, a szeméttelepen kiütött tűz lángjait. Tíz-tizenkétezer köbméteren ég a bálázott háztartási hulladék, a tűz egy nyolcezer négyzetméteres csarnokot veszélyeztet. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez, a településen, valamint Sólyon, Hajmáskéren és Öskün sem mutatták ki veszélyes anyag jelenlétét - írta a katasztrófavédelmi főigazgatóság.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.08.10 18:33

A szemét égetése tilos ! - na de így is ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html