Négyen vannak a főpolgármester-jelöltek

A Fidesz-KDNP közös jelöltje mellett az MSZP, a Jobbik és az LMP főpolgármester-jelöltjei mérkőznek egymással október 3-án.
NAPI, 2010. szeptember 6. hétfő, 09:02
Fotó:

A szavazólapon a szocialista Horváth Csaba és a Fidesz-KDNP színeiben induló Tarlós István mellett várhatóan szerepel majd a jobbikos Staudt Gábor és az LMP-s Jávor Benedek neve is - írta az MTI azt követően, hogy a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) vasárnap késő délutáni ülésén nyilvántartásba vette a Jobbik és az LMP jelöltjeit is, akiknek sikerült összegyűjtenie a szükséges számú érvényes ajánlószelvényt.

Staudt Gábor leadott szelvényei között 32.769 érvényeset találtak, míg Jávor Benedek esetében 30.390-et. Előbbi 33 ezer, utóbbi 31 ezer ajánlószelvényt adott le pénteken a Fővárosi Választási Irodán, ahol a feladattal megbízott köztisztviselők a hétvégén ellenőrizték az ajánlások érvényességét.

Főpolgármester-jelölt az lehet, akit a főváros választópolgárainak két százaléka ajánlott. A korábbi választásokon még elegendő volt, ha valaki a fővárosi választók fél százalékának ajánlását megszerezte, ezt a "küszöböt" emelte az új országgyűlés négyszer magasabbra. Mivel Budapesten 1 407 470 választásra jogosult szerepel a névjegyzékben, a főpolgármester-jelölt állításához 28 150 érvényes ajánlás volt szükséges.

HOZZÁSZÓLÁSOK