Nem nyert a Fidesz a XV. kerületben

A DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok által támogatott Németh Angélát választották vasárnap a XV. kerület polgármesterének - derül ki a valasztas.hu 98,6 százalékos feldolgozottsági adataiból.
Domokos Erika, 2018. szeptember 30. vasárnap, 20:49
Fotó: Shutterstock

Németh Angélára a voksoláson részt vevők 51 százaléka - 11 077 választó - szavazott. A kerületet 2010 és 2014 között irányító fideszes László Tamás nagyjából hatszáz szavazattal kapott kevesebbet - írta a hvg.hu.

A kerületben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a városrészt 2014 óta a DK színeiben,illetve 2010 előtt MSZP-sként vezető Hajdu Lászlót az áprilisi parlamenti választáson országgyűlési képviselővé választották, a két poszt pedig összeférhetetlen - írta a portál.

A Fidesz jelöltje, László Tamás korábban iskolákban kampányolt, emiatt büntetést is kapott a választási bizottságtól, a hétvégén pedig a hvg.hu információi szerint - álhírekkel próbálták elriasztani az aktivistái a baloldali jelölt támogatóit.

Takács Zsoltot választották Mánfa polgármesterének
A független Takács Zsoltot választották vasárnap a Baranya megyei Mánfa polgármesterének - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a komlói közös önkormányzati hivatal jegyzője, Vaskó Ernő az MTI-t. A település korábbi alpolgármestere, Takács Zsolt 220 szavazatot kapott, szintén független kihívói közül Boros Józsefnére 42, Poczók Gyulánéra 27, Konyári Zsoltra ugyancsak 27, Schneiderné Dreher Mónikára pedig 15 voksot adtak le.
A választási névjegyzékében szereplő 648 szavazóból 333-an jelentek meg az urnáknál, és két érvénytelen szavazatot regisztráltak. Az időközi önkormányzati voksolást azért kellett kiírni, mert a település korábbi független vezetője, Hohn Krisztina a Nemzeti Választási Bizottság május végi döntése értelmében megkapta a Gémesi György lemondása miatt megüresedett parlamenti mandátumot az LMP frakciójában, ezért összeférhetetlenség miatt lemondott polgármesteri tisztségéről.

A kép forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.10.01 08:45

Panelproli ideologia még 30 évvel a gengszterváltás után is müködik valamely szinten
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html