Németh Angélára a voksoláson részt vevők 51 százaléka - 11 077 választó - szavazott. A kerületet 2010 és 2014 között irányító fideszes László Tamás nagyjából hatszáz szavazattal kapott kevesebbet - írta a hvg.hu.

A kerületben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a városrészt 2014 óta a DK színeiben,illetve 2010 előtt MSZP-sként vezető Hajdu Lászlót az áprilisi parlamenti választáson országgyűlési képviselővé választották, a két poszt pedig összeférhetetlen - írta a portál.

A Fidesz jelöltje, László Tamás korábban iskolákban kampányolt, emiatt büntetést is kapott a választási bizottságtól, a hétvégén pedig a hvg.hu információi szerint - álhírekkel próbálták elriasztani az aktivistái a baloldali jelölt támogatóit.

Takács Zsoltot választották Mánfa polgármesterének

A független Takács Zsoltot választották vasárnap a Baranya megyei Mánfa polgármesterének - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a komlói közös önkormányzati hivatal jegyzője, Vaskó Ernő az MTI-t. A település korábbi alpolgármestere, Takács Zsolt 220 szavazatot kapott, szintén független kihívói közül Boros Józsefnére 42, Poczók Gyulánéra 27, Konyári Zsoltra ugyancsak 27, Schneiderné Dreher Mónikára pedig 15 voksot adtak le.A választási névjegyzékében szereplő 648 szavazóból 333-an jelentek meg az urnáknál, és két érvénytelen szavazatot regisztráltak. Az időközi önkormányzati voksolást azért kellett kiírni, mert a település korábbi független vezetője, Hohn Krisztina a Nemzeti Választási Bizottság május végi döntése értelmében megkapta a Gémesi György lemondása miatt megüresedett parlamenti mandátumot az LMP frakciójában, ezért összeférhetetlenség miatt lemondott polgármesteri tisztségéről.

A kép forrása: Shutterstock.