Nem bírta a kánikulát? Lehet, hogy ma fázni is fog

A Dunántúlon és a Tiszántúl egyes részein a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatók, csapadék nem valószínű. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő - olvasható a met.hu előrejelzésében.
Szepesi Anita, 2017. augusztus 13. vasárnap, 11:57
Fotó: Pixabay

Vasárnap a viharos (~60 km/h) északi szél a nap második felében fokozatosan veszít erejéből. A Dunántúlon és a Tiszántúl egyes részein a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatók, csapadék nem valószínű. Az ország többi részén kezdetben erősen felhős vagy borult időre kell számítani több helyen esővel, záporral, az északkeleti határ mentén esetleg zivatar is lehet, majd egyre kevesebb helyen várható csapadék, délután a felhőzet is mind nagyobb területen szakadozni, csökkenni kezd.

Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, a Bakony és a Zemplén térségében helyenként viharos lökések kísérik. A Duna-Tisza közén várható gyengébb szél, illetve késő délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 24 és 27, másutt 19 és 24 fok között alakul. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn veszélyes időjárási jelenség nem várható.

További részletek, térképekkel itt.

HOZZÁSZÓLÁSOK