A tárgyaláson megregulázásuk, profitjuk csökkentése, kivásárlásuk nem került szóba. Az RWE elnöke biztos abban, hogy méltányos nyereségük az új kormány alatt is megmarad.

Arra a kérdésre, hogy a cég részt akar-e venni a paksi atomerőmű bővítésében, Jürgen Grossman jelezte, hogy az RWE-nek komoly gyakorlata van az üzemeltetés terén, a térségben a román csernavodai atomerőműben van részesedése, és Paks tekintetében is "megvizsgálják a kérdést". Hozzátette, hogy a téma szóba került a Fellegi Tamással folytatott tárgyalásain is.
Az RWE elnöke úgy érzi, messzemenőkig bízhatnak abban, hogy a cég eddigi nyereségszintje megmarad. Mint fogalmazott, itteni jelenlétük, biztonságérzetük megingathatatlan. A Népszabadság kérdésére válaszolva azt mondta, az energiaárak befagyasztása a miniszterrel folytatott tárgyaláson nem került szóba. "Kétségtelen, az európai államok meglehetősen eladósodtak, így különböző szektorokra pluszadók kivetését fontolgatják. Az, ha egy-egy csoportnak megnöveljük a terheit, soha nem vezet jóra, mert ezzel beavatkozunk a piaci folyamatokba. Ilyen lépések végső soron tönkretehetik az ipart, ami nem lehet cél" - mondta az RWE elnöke a Népszabadságnak.