Ellenbacher Attila tévészerelő hobbija, hogy kiöregedett tévéket javít meg, aztán pusztán jótékonyságból kórházaknak adományozza.

Eddig nem is volt probléma ebből az akciójából. Most viszont meglepő válaszleveleket kapott két intézménytől. Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) és az Országos Onkológiai Intézet is jelezte, hogy a tévéket "garancia nélkül nem áll módjukban elfogadni.

Ellenbacher így nem tudja vállalni az ajándékozást, hiszen kiszámíthatatlan, hogy egy javított tévé meddig működik, és több száz tévénél hatalmas költséget jelentene számára, ha bármilyen garanciát kellene vállalnia rájuk.

Az Index megkereste mindkét intézményt. Az ORFI nem válaszolt a , az Onkológiai Intézet főigazgatója, Kásler Miklós azt írta, hogy "minden elektromos készülékkel kapcsolatban ragaszkodunk a törvényi előírások szerinti érintésvédelemhez és a műszaki garanciához". Kásler szerint ezért küldtek Ellenbachernak részére "egy ajándékozási szerződés tervezetet, valamint egy átadás-átvételi jegyzőkönyv mintát".