Nem tárgyalnak a Déli Áramlatról

Bár a frakciók nem értenek egyet, mégsem ülnek össze, hogy megvitassák a kérdést.
NAPI Online, 2008. február 27. szerda, 13:24
Fotó:

Nem hívják össze az Országgyűlés rendkívüli ülését a Déli Áramlat gázvezetékről szóló orosz-magyar megállapodás aláírása miatt - közölte Mandur László, az Országgyűlés alelnöke a házbizottság rendkívüli ülése után. Az MTI tájékoztatása szerint a házelnököt helyettesítő Mandur elmondta: a testület ülésén nem volt egyetértés a kérdésben, ezért nem hívja össze a rendkívüli plenáris ülést.

Az ülés kezdeményezésétől számítva 48 órát kell hagyni a napirend kiküldésére és annak megismerésére. Ráadásul a határozatképességet sem tudnák garantálni a frakciók - érvelt Mandur. Ezzel szemben Répássy Róbert szerint a szabályok nem ilyen merevek, egyetértéssel ettől el lehetne térni.

A Fidesz azt kérte a házbizottságtól és frakcióktól, hogy közösen kezdeményezzék: Gyurcsány Ferenc ne írja alá a Déli Áramlatról szóló szerződést csütörtökön Moszkvában - közölte Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója. Hozzátette: a frakciók csütörtökre ígértek választ ez ügyben. Répássy szerint az a lehetőség is fennáll, hogy a miniszterelnök parlamenti ratifikációhoz kötve írja alá a szerződést.

HOZZÁSZÓLÁSOK