Nem végzik el kötelező feladataikat a háziorvosok?

Bírság kivetését fontolgatja az ÁNTSZ és az OEP, mert több háziorvos is úgy döntött, nem adja be a kötelező védőoltásokat, nem végez terhességi tanácsadást és halottkémlést - írja a Magyar Nemzet.
NAPI, 2010. július 6. kedd, 09:50
Fotó:

A háziorvosok úgy indokolják mulasztásukat, hogy évek óta ezekért a munkákért senki sem fizet. Az egészségbiztosító és az ÁNTSZ azonban úgy véli, az érintettek ezzel szabotálják a kötelező feladataik elvégzését.

Keszthelyi Gyula tardi háziorvos a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, hogy a jogszabály egyértelműen rendelkezik arról, hogy melyek azok a tevékenységek, amelyeket az Egészségbiztosítási Alapból kell finanszírozni, és melyek azok, amelyekre attól függetlenül. Ez utóbbi kategóriára külön forrást kellene biztosítania a központi költségvetésnek.

A megkérdezett szakember szerint az jelenthetne megoldást, ha az egészségbiztosító külön szerződést kötne a háziorvosokkal a terhességi tanácsadás, védőoltások beadása és halottkémlés ügyéről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

apolloniusz, 2010.07.06 10:00

Nevetséges a "védekezésük" és egyben felháborító is!! Az általuk felhozott orvoslást akkor majd a karbantartók végzik el?? Mert nekik nem tetszik a munka amit kötelezően el kell végezniük?? Ez kész röhej!! A Román orvos is orvos.........!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html