Nemzetközi díjat kapott az MNV Zrt.

Nemzetközi díjat kapott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.: az EMEA Finance, a nemzetközi pénzügyi világ független szakmai magazinja az Achievement Awards 2013 elnevezésű díjprogramjában Európa, Közel-Kelet és Afrika régió (EMEA) legjobb Átcserélhető kötvénye díját ítélte az MNV-nek.
MTI, 2014. június 6. péntek, 10:10
Fotó: Napi.hu

A társaság pénteki közleménye szerint az elismerést a tavaly év végi Richter-részvényekre átcserélhető kötvény sikeres refinanszírozási tranzakcióért kapták. Az MNV 2013 decemberében visszavásárolta az összes, 2014-ben lejáró, 833,3 millió euró névértékű Richter-részvényekre átcserélhető kötvényt, melynek forrását a visszavásárlással párhuzamosan kibocsátott új, 903,8 millió euró össznévértékű Richter-részvényekre átcserélhető kötvény biztosította. Az MNV Zrt. a 2019-ben lejáró új kötvény kibocsátása során a magyar állam nevében járt el.

A díjazott tranzakció hozzávetőlegesen 34 millió euró többlet forrásbevonásra teremtett lehetőséget a költségvetés számára, és az új kötvényekkel a magyar állam továbbra is biztosítani tudja a Richter Gedeon Nyrt. részére a függetlenséget.
Mint írták, a tranzakció a kedvező tőkepiaci környezetnek és a Richter által elért eredményeknek köszönhetően magas részvényárfolyam mellett ment végbe, a konstrukcióhoz kapcsolódó átcserélhetőségi opció magas értékének köszönhetően összességében számottevő kamatmegtakarítást lehetett elérni.

A közlemény idézi a nemzetközi elismerést Londonban átvevő Polacsek Csabát, MNV Zrt. társasági portfólióért felelős főigazgatóját, aki elmondta: az tranzakció sikeréhez szükség volt az új kötvénykibocsátást megfelelő feltételekkel lehetővé tevő piaci és befektetői környezetre, valamint a kötvénytulajdonos befektetők kedvező fogadtatására.

Az EMEA Finance magazin a nemzetközi pénzügyi világ szakmai lapja Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. A folyóirat a jelentős nemzetközi pénzügyi eseményeket, a kulcsfontosságú iparági híreket foglalja össze, főként vezérigazgatók, pénzügyi és befektetési vezetők számára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

666ORDOG666, 2014.06.06 10:24

Az állam rossz gazda!
Nagyon rossz!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html