Nincs elég katona, Simicskó lefújta a 2016-os repülőnapot

Simicskó István döntött, és lefújja az évenkénti szokásos Nemzetközi Repülőnapot.
MTI, 2015. november 17. kedd, 17:23
Fotó: Reuters

A megváltozott biztonságpolitikai körülmények következtében a Magyar Honvédség feladatai jelentősen megnövekedtek és feladatköre is kibővült - írták a közleményben. "Az ország védelménél jelenleg nincs fontosabb ügyünk és most minden erőnkkel erre kell koncentrálnunk" - idézte Simicskó Istvánt a tárca.

Ugyanakkor hozzátették: a Magyar Honvédség látványos bemutatóval készül a 2016-os Red Bull Air Race magyarországi futamára, amelyen láthatóak lesznek a honvédség repülőeszközei is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2015.11.18 01:56

Több száz éve katonailag,gazdaságilag (kettő között szoros a kapcsolat)gyengék vagyunk.Sajnos még a terület és népesség nagyságát nézve is.Erre mi mindig ráb.sztunk.Mindig olyan politikai,gazdasági elitünk volt akik korlátoltak,egysíkú gondolkozásúak voltak.
A katonai pálya más országokban se az a túlfizetett életút.Mégis akadnak erre emberek.Tehát hogy nálunk nem népszerű,az nem mindig a pénzen múlik.
Eltelt 25 év,a gondok,megoldatlan feladatok gyűltek a sarokba.Közben csak a lopás,lenyúlás,politikai acsarkodás ment,és megy az országban.Pénz kéne az oktatásra,egészségügybe,államigazgatásba,és még ezer helyre.Rengeteg pénz jött és jön be az EU-ból,de ebből még egy nagyobb rendszert se sikerült modernizálni.Mikkor majd leapad ez a támogatás,akkor fogunk nézni mint a moziba (stadionba esetleg...)
Gondolatban messze jutottam a katonaságtól,de erős gazdaságban,korszerű államnak van erős hadserege.Mi erről megint lemaradtunk,így dörgölődhetünk egy nagy országhoz.Tisztíthatjuk sáros csizmáját,remélve megvéd.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2015.11.17 18:03

Helyes ! Nem parádézni hanem dolgozni kell. Még nekik is. Amúgy is egy Mig29 et már odavertek a földhöz épp ott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html