Nincs megállapodás az egészségügyi béremelésről

Az egészségügyi ágazatban dolgozók bérfejlesztéséről tartott pénteki egyeztetésen közeledtek az álláspontok az érdekvédők és az egészségügyi államtitkárság között, azonban megegyezés nem született. A tárgyalások szerdán folytatódnak.
MTI, 2016. április 22. péntek, 16:58
Fotó: Napi.hu

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a tárgyalások után elmondta, az már biztosra vehető, hogy az idén elkezdődhet a béremelés, hiszen az államtitkárság azzal a felhatalmazással ült le pénteken tárgyalni, hogy erre a nemzetgazdasági tárca képviselője lehetőséget lát.

Az államtitkárság javaslata az volt, hogy azonos ütemezésben emeljék a szakdolgozók és az orvosok bérét. Megerősítette: hosszú távra szóló, három-négy évre tervezett bérfelzárkózásban szeretnének megállapodni. Az államtitkár szerint a probléma alapvetően ott van, hogy az érdekképviseletek követelése és az államtitkárság ajánlata más számítások alapján készült, most ezek összecsiszolása zajlik.

Ónodi-Szűcs Zoltán azt szeretné, ha az alapbéren kívül a pótlékok is emelkednének, tehát megmaradna az az értékarány, amit korábban kialkudtak az érdekvédőkkel. Az arányokról elmondta, a szakdolgozóknál a pótléktömeg a 33 százaléka a teljes bértömegnek, az orvosoknál ez 35 százalék.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megfigyelt, 2016.04.24 08:43

@megfigyelt: HELYESBÍTÉS !!!
helyesen KÜLFÖLDI HITEL .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megfigyelt, 2016.04.24 08:41

Amennyiben ez a kormánynak nevezett CSÜRHE 2015 január 1-vel észrevétlenűl nem nagydobra verve ugyanazt az eljárást csinálta volna amit a HELYETTES ÁLLAMTITKÁROKKAL ,hogy 30 %-al megemelte volna a bérét az állami alkalmazottaknak volna itt BÉKE.
Nem kellene 50 % al emelni mint tette azt a 100 napos program keretén belül a felelőtlen PÉNZSZÓRÓ Medgyessi aki KÜLFÖLDI HOTEL terhére 16 %-al magasabbra emelte az állami alkalmazottak nettóját a versenyszféra bérektől.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html