Nincs meglepetés, jöhet a régi PSZÁF-elnök

Szász Károlyt javasolja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) élére Orbán Viktor miniszterelnök - jelentette be Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
MTI-Eco, 2010. július 1. csütörtök, 13:23
Fotó:

Szijjártó Péter felidézte: a PSZÁF-ról szóló törvény úgy rendelkezik, hogy a felügyelet elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki hat évre. Orbán Viktor csütörtökön ezt a személyi javaslatot levélben elküldte Sólyom László köztársasági elnöknek. "A magunk részéről természetesen semmi akadálya nincsen annak, hogy a lehető leghamarabb hivatalba lépjen a PSZÁF új vezetője" - tette hozzá a szóvivő.

Kérdésre megerősítette korábbi álláspontjukat, miszerint erős felügyeletre van szükség, amely meg tudja védeni az embereket a "spekulációtól". Szász Károllyal, aki 2000 és 2004 között már vezette a felügyeletet, a kormányfő kedd délelőtt folytatott megbeszélést a PSZÁF jövőjéről, jövőbeni szerepéről.

Farkas Ádám kedd reggel jelentette be lemondását a PSZÁF éléről június 30-i hatállyal. Az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "... úgy tartottam tisztességesnek, hogy az újonnan megalakult kormány számára lemondásommal megteremtem a lehetőséget arra, hogy a továbbiakban az általa jelölt szakember irányíthassa a felügyelet munkáját".

HOZZÁSZÓLÁSOK