Nőjön nagyon a minimálbér! - sztrájk is jöhet

A Liga Szakszervezetek nyomásgyakorlásra készül a minimálbér emelése érdekében, miután a munkáltatói és munkavállalói álláspontok nem közelednek egymáshoz - jelentette be Gaskó István.
MTI, 2015. november 19. csütörtök, 14:51
Fotó: Reuters

Egy hét múlva, november 27-én dönti el a Liga Szakszervezetek tanácsa, hogy milyen nyomásgyakorló eszközöket vet be a kormánnyal és a munkaadói oldallal folytatott tárgyalásokon - mondta el a szövetség elnöke.

Beszámolója alapján a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) csütörtöki tárgyalása eredménytelennek bizonyult mind a bérek, mind a munka törvénykönyve ügyében, nem közeledtek az álláspontok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.11.19 21:28

@Seres78:

Te, barátom, NER-en kivüli lény vagy.

A NER-ben minden jó, minden fejlődik, emelkedik, javul és szépül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Seres78, 2015.11.19 20:33

37 évesen kilátástalannak érezhetem életem és jövőm Magyarországon máig élve!Hogyan lehet itt tovább küzdeni?
Mindig minimálbért kereshettem,még eddig szakmám helyett csak közmunkában kaptam munkát,és régebben közmunkán is sokszor voltam,kiutat hazánkban nem látni.
Ma úgy látom,hogy több millió dolgozó magyarnak nincs joga a jobb hazai élethez,léthez,alulfizetve és megalázva családok ezrei mennek tönkre,a magyar nép nagy része stresszben a nyugdíjazása előtt meghal,infarktus és egyéb betegségben!
A kormány szándékosan pusztítja magyar népét,hogy keveseknek kelljen járandóságot fizetni majd?
Ma kaptam egy válasz levelet a nemzetgazdasági minisztériumtól,hogy a magyar kormány törekedik a bérek rendezésére,én nem így látom és sokan mások!
A minisztériumi levél iktató száma ma:NGM/41940/2015
Válaszul erre ma írtam a minisztériumnak egy levelet rövid levelükre,itt olvasható,íme!
Levél tartalma:Hazai minimálbér,munkalehetőségek,vidéki lakosok hátrányos megkülönböztetése,kilátástalan helyzet a felemelkedés terén,váratlan kiadásra sem lenne pénze sok-sok magyarnak ilyen bérek mellett!
Véleményem:
Tegnap az egyik műsorban hallottam este,hogy a hazai minimálbért jó ha bruttó 5 százalékkal emeli a kormány,erre bólint rá,a bruttó 9 százalékot elvetették!
Ebből sem az látszik,hogy a dolgozók sorsa annyira érdekelné a fideszt!
Ha évente csak így halad előre a minimálbér,akkor a nyugati színvonalú minimálbér szint sosem lesz elérhető idehaza a magyarok számára,és ilyen országban akar majd a fidesz kormány 2020 után eurót,de minek,hiszen ma sem keresnek még jól itthon a magyarok,megalázva érezzük magunkat és jogosan ma!
A bruttó 5 százalék emelés majdnem nullával egyenlő manapság,hiszen a nettó minimálbérnél alig lesz érzékelhető 1000-2000 forinttal így!
Mit lehet ma venni 1-2 ezer forintért kedves kormányfő,szeretném tőle megkérdezni!
Miközben a helyettes államtitkárok fizetése 30 százalékkal növekedik,és a vidéki kistelepülések polgármesterek bére is szintén 30 százalékkal!!!
A két kezi munkások és szakmunkások sosem értek sokat Orbán Viktor rendszerének sajnos,és már nem is fog ahogyan látom évről-évre és sokan mások az országban,így ne csodálkozzanak,hogy kevés a hazai szakmunkás és munkás,és hiányszakmák kialakulnak több szakma terén!
Ébresztő Orbán kormány!
Ne csak egyeseknek adjanak,akik az íróasztal mögött vannak,hanem akik termelői munkát végeznek folyamatosan,sokuk 40 éven át,miközben a férfiak 40 év munka után sem mehetnek Magyarországon nyugdíjba!
Ausztriában a dolgozók kapnak 13-14 dik havi fizetést a bérükön felül,de a nyugdíjasok szintén kapnak 13-14 dik havi nyugdíjat,nem néptiprók,mint a magyar fidesz kormány a népével!
Ma még úgy élünk sajnos mint a királyok idejében a középkorban,magas adózás munka után,kevés bér a dolgozóknak,elvesznek tőlünk,adni alig adnak!
Egerben úgy dolgoztam ősszel,hogy napi 12 óra munka,heti 5-6 napon át,és havi 220 óra alatt nettó 68 ezer forintot kaptam betanított munka után,hiába vannak szakmáim,hiszen csak betanított munka jutott munka gyanánt!A nettó 68 ezerből vettem meg a havi nettó 5200 forint összegű helyi járat bérletet,amit a cég nem térített nekem,így maradt alig 63000 forint,miközben reggel 3 óra 40 perckor keltem,hogy Egerbe beérjek reggel 6 órára,este 20 óra 15 perckor értem haza!
Alig kereshettem többet a hazai közmunkásoknál a munkáltatónál a gyárban Heves megyén belül,mi az hogy én 12 ezer forinttal kereshettem csak többet egy vidéki helyben dolgozó közmunkásnál,én pedig oda voltam reggeltől estig Egerben a gyárban,plusz még busszal is utaztam,mindössze alig többért!
Az esetem sem arról tanúskodik,hogy megéri Magyarországon dolgozni,sajnálom a fide
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antisoros, 2015.11.19 17:29

...egyszer mára bérek feltorlódtak 2002-ben ,az sem tetszett ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html