Nyaralni készül? Időjárási fordulat várható

A változóan felhős időt követően keddre országszerte visszatér a nyár, elbúcsúzhatunk az esőtől és a felhőktől. Ragyogó napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk, 30 fok körüli meleg lesz - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. június 18. vasárnap, 17:28
Fotó: Reuters

Vasárnap estig az északi szelet többfelé erős, Nyugat-Magyarországon, a Balaton, illetve a Zemplén térségében viharos lökések kísérhetik. Keleten hétfőn is élénk marad a szél, máshol mérsékelt lesz a légmozgás. Estétől határozottabban csökken a felhőzet, mindenütt megszűnik a csapadék, hajnalra a legtöbb helyen kiderül az ég.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 26 és 30 fok között várható.

Hétfőn visszatér a napsütés, de néhol számítani lehet fátyolfelhőre. Csapadék nem várható. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű - olvasható a portálon.

Kedden ragyogó napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. 30 fok körüli meleg lesz.

Szerdán átmeneti felhősödés és szélerősödés várható. Elszórtan fordul elő zápor, zivatar. 29 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön derült időre van kilátás, csapadék nélkül. Az északi szél élénk lesz, 26 fok körüli kellemes meleg ígérkezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK